Det har gått ett år sedan vi ”öppnade” nya Holiday Club Åre, fjällens träningshotell. Ett år med ledningsgruppsmöten och interna konferenser där vi verkligen levt vårt varumärke: att vara aktiva. Våra möten handlar inte om fysiska prestationer. De handlar om rörelseglädje. Om kreativitet genom tid tillsammans.

Vi säger ofta att det bästa mötesrummet är det utan väggar. På fjället. Förra hösten hade vi en heldag ute på Åreskutan där vi bollade idéer, målsättningar och skapade planer framåt. På liknande sätt var jag med på ett konferensdygn med våra konferenssäljare där vi pratade strategier – och vandrade upp på en fjälltopp samtidigt. Den gången vandrade vi till Lyckans Läger i Edsåsdalen och spatserade upp på Lillvalen och gjorde high five till världen. Det gjorde vi i tisdags också. Fast det var otroligt mycket snö – så vi tog turskidorna.

Mina kollegor – de är briljanta hela högen!

Jag fascineras av möten och funderar på dem rätt mycket. Hur möten går till. Varför vi beter oss som vi gör. Hur intryck skapas och roller formas. Allt det där är så otroligt intressant.

Framförallt funderar jag på varför jag så sällan kommer på mina bästa tankar och smartaste idéer när jag sitter i ett vanligt mötesrum och har diskussioner med kollegor. Jag brukar ofta säga att mina bästa idéer kommer när jag är ute och springer på fjället. Men idéer föds inte beroende på farten under fötterna. De beror på var jag är. Och det märks på våra möten på Holiday Club också.

Vi var borta i 24 timmar från kontoret mellan tisdag och onsdag. På tisdagseftermiddagen knäppte vi på oss turskidorna på parkeringen i Edsåsdalen och började vår färd förbi snötyngda granar och bort mot Vackermon. Vi valde en äventyrlig väg och när mörkret sänkte sig och snön yrde så vek vi av från spåret och tog oss fram med karta (Lantmäteriets app) och kompass. ”700 meter kvar, sväng svagt vänster” gastade vår Food & Beverage manager Linus till VD Pernilla som tog täten.

Jag köpte turskidor förra året men har inte åkt på dem så mycket eftersom hela förra vintern var ett skadetöcken. Nu fick jag äntligen åka på dem ordentligt och det var fantastiskt kul. Det var kul uppför och kul utför och kul att ta vägen över och under ett bomullsliknande snötäcke. Det var kul i mörkret och ja, kul kul kul. Jag blir glad när jag tänker på det!

Sjukt nöjd person!

”Jag brukar ofta säga att mina bästa idéer kommer när jag är ute och springer på fjället. Men idéer föds inte beroende på farten under fötterna. De beror på var jag är.”

När vi kom fram till stugorna i Lyckans läger var eld och värme vår första prioritet. Att få fart på bastun nere vid sjön – och kaminerna i stugorna. Sedan tillbringade vi resten av kvällen med att äta gott och prata om framtid och vägen mot våra mål. Utan el eller wifi, powerpoints eller rinnande vatten.

Ett dygn efter avfärd var vi på parkeringen igen. Inspirerade och motiverade. Nu ska de där målen nås.

Att få skida i ett fantastiskt snölandskap. Och att jag kan göra det varje dag för att jag bor här. Den lyckan!

Vägen ner till bastun vid Lyckans läger.

En av stugorna i Lyckans läger. Jag har varit här många gånger nu!

10

I samarbete med Svenska Spel