REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL

Film: Louise Forslycke Garbergs, Isbergs photography

Det finns en mängd tips för att underlätta att träningen blir av. Man brukar säga att träningsmotivation föder träningsmotivation. Det är något man förtjänar och tyvärr inget man bara ”har”. Men, det finns sätt som gör att det är lättare att träningen faktiskt blir av!

Genom mitt samarbete med Actimel vill jag bjuda på mina bästa hälso- och träningstips. Actimel är ett sätt att #staystrong – och jag vill bjuda på ännu fler. Oftast handlar det om att engagera våra tankar på ett sätt som får oss att se förbi hinder och istället hitta möjligheter. Det är också en träningssak!

När jag får frågan hur man ska komma ut på ett träningspass när soffan lockar brukar jag fnissa till. För jag vet att det jag ska komma att berätta härnäst kan låta både klyshigt och fånigt – men det funkar. Och det som funkar ska man fortsätta med.

Såhär är det nämligen: det är inte träningen i sig som är jobbigast när man känner sig omotiverad. Det som oftast är det absolut jobbigaste är att ta sig över den där skyhöga tröskeln. Att lyfta rumpan ur soffan, öppna ytterdörren och ta sig ut. När man väl kommit så långt brukar själva träningspasset inte vara något problem.

Jag minns den där gången när soffan var ett härligt, varmt och mysigt sällskap en vinterkväll. Jag hade tanken inställd på ett löppass utomhus, men just då kändes det oändligt långt mellan tanke och genomförande. Det kändes väldigt jobbigt att byta om till träningskläder – och framförallt att ta mig utanför ytterdörren.

Vet du vad jag gjorde?

Jag delade upp träningen i mindre delar och tänkte att första steget handlade om att öppna dörren. Och det är ju inte jättesvårt i sig. Så jag klev upp ur soffan och gick till dörren och öppnade den. Stängde den. Och öppnade på nytt. En kort enkel grej som krävde minimalt med ansträngning.

Vet du vad som hände sen?

Eftersom jag redan var uppe ur soffan – och redan hade lyckats med min målsättning – så tänkte jag att det kanske inte var så jobbigt att fortsätta. Så jag bytte om till träningskläder och öppnade dörren och tog mig ut för det där löppasset.

Den senaste tiden har jag tränat en hel del på gymmet. Ju fler gånger jag gått dit, desto enklare har det blivit att gå dit. Första gången jag var där var jag lite obekväm; jag hade inte varit på gymmet på länge och det kändes i hela kroppen. Istället för att fokusera på prestation och hur jag skulle genomföra mitt planerade träningspass så fokuserade jag på att hitta träningsglädjen – för jag visste att det är den som gör att jag går dit igen. Och igen. Därför anpassade jag min målsättning: den första gången var jag nöjd över att ta mig dit, till exmpel. Träningsvärken dagen efter blev en bonus. Träningsvärk är nämligen den bästa värken.

Att morgonträna är generellt sett ett av mina bästa tips för att få träningen att bli av. På så sätt hinner du med annat på kvällen. Men, det är många gånger jag gått till träningen på morgonen och insett att jag saknat sport-bh, eller hörlurar, eller handduk till duschen efteråt. Så se till att packa träningsväskan kvällen innan. Ställ den i hallen. Lägg fram alla plagg du ska ha på dig så att du ger dig själv bästa möjliga förutsättning att få till riktigt bra träning morgonen efter!

Se min första film för Actimel: mina tips när det går uppför >>

Se min andra film för Actimel: hemligheten sitter inte i träningen >>

Läs mer:

Livets prestationer >>

Packar du också med träningskläderna när du reser? >> 

7

I samarbete med Svenska Spel