Minns ni när jag hade issues med tisdagar? Och hur jag löste det genom att göra tisdagar till veckans roligaste dag genom att aktivt planera in kul saker just på tisdagar. Det är så jag tänker om livet. Att det blir exakt vad man gör det till.

Jag har inga issues med tisdagar längre. Inte med någon annan dag heller för den delen. Med det sagt så är inte varje dag en jäkla fest. Men jag vet att bara för att jag har en dålig dag så betyder det inte att jag har ett dåligt liv.

Vissa dagar vaknar jag full av inspiration och med drivkraften som en ivrig draghund. Andra dagar, well not so much. Då är min inspiration en sömnig knähund som helst inte vill ta sig en meter.

Min inspiration och min drivkraft behöver matas. Den fyller inte på av sig själv. Jag behöver regelbunden påfyllning av stökiga miljöer, människor med massor av energi runt omkring sig, personer som ser möjligheter, puls och ös. Jag behöver höra samtal och känna hur det vibrerar i väggarna. Jag behöver också vara på ställen utan vara sig tak eller väggar för då finns inga gränser för hur jag hittar lösningar på utmaningar.

Eftersom jag vet vad som matar min drivkraft vet jag också hur jag ska fylla på. Jag förstår på såväl ett logiskt som ett känslomässigt plan att en löptur i mörkret gör mig pigg när jag känner mig trött och att den gör mig glad när jag känner mig nere.

Jag längtar ut i löparskorna just nu. Men efter en helg med lite väl mycket djupfrysta aktiviteter matar jag hälsan med ingefära och försöker hålla pulsen nere. Med det sagt så finns där en träningsplan trots allt. Och den ser ut ungefär såhär för denna vecka:

Ett rehabpass redcord hos Magdalena på Nordic Refit. Där var jag redan igår och hängde i de röda repen och gjorde övningar som ser så enkla ut men som känns så svåra.

Ett högintensivt intervallpass på gymmet med överkroppsstyrka. När jag känner mig helt hundra. Vilket jag hoppas är snart. Jag längtar efter detta!

Ett funktionellt styrkepass med TRX eller Redcord och många smarta övningar. Vad som är smart är högst individuellt men för min del handlar det om övningar med kroppen som vikt och som isolerar mina olika sidor så att jag känner var jag är stark och var jag är svag så att jag kan fortsätta jobba på det.

Fredagsdisco. Jag älskade verkligen träningen med kompisar under sena helgkvällar när jag bodde i Stockholm. Det är en härlig stämning på gymmet även om man är själv.

Backintervaller. Älskade hatade. Fast mest älskar jag dem. Särskilt när jag får dra av dem utomhus och känna snömodden under fötterna och dra in den kalla luften i lungorna. Mörkret smälter samman med mjölksyran och det är träningsfest hela vägen.

Förresten; jag läser nyfiket era frågor och funderingar i det här inlägget och lovar svar. Det ska bli riktigt kul att skriva de inläggen!

Fredagslistan

God morgon från Norrland. Det har snöat härligt och envist under flera kvällar nu så jag måste leta fram min bil om morgnarna. Det gör jag gladeligen. Dessutom ska jag leta fram mina skidor. Det är helg och här är en klassisk fredagslista! Vad ska du göra idag, Sara?...

MNK – min nya kille

Ni frågar mig om min nya kärlek. Inte bara här på bloggen utan överallt. Jag lägger upp en bild och alla undrar om det är han. Han MNK – min nya kille. Så jag tänker att han får heta det ett tag; MNK. Jag minns att jag stod i badrummet en dag i maj och undrade över...

Livets prestationer

REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL Det finns olika slags prestationer i livet. Lopp vi tränar till – och uppdrag på jobbet som vi laddar inför. Tentor. Utmaningar i privatlivet. Höjdpunkter. Ja det finns rätt många tillfällen då vi kräver lite extra av oss. Tänk dig att du...

Vissa dagar vaknar jag med en draghund framför mig

Minns ni när jag hade issues med tisdagar? Och hur jag löste det genom att göra tisdagar till veckans roligaste dag genom att aktivt planera in kul saker just på tisdagar. Det är så jag tänker om livet. Att det blir exakt vad man gör det till. Jag har inga issues med...

Packar du med träningskläderna när du reser?

REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL Det är några veckor sedan jag var på Hawaii. I vanlig ordning bestod min packning av till hälften träningskläder och till hälften ”vanliga” kläder. Vad nu vanliga kläder är? Jag använder dem så sällan på de här typerna av resor till varmare...
7