Minns ni när jag hade issues med tisdagar? Och hur jag löste det genom att göra tisdagar till veckans roligaste dag genom att aktivt planera in kul saker just på tisdagar. Det är så jag tänker om livet. Att det blir exakt vad man gör det till.

Jag har inga issues med tisdagar längre. Inte med någon annan dag heller för den delen. Med det sagt så är inte varje dag en jäkla fest. Men jag vet att bara för att jag har en dålig dag så betyder det inte att jag har ett dåligt liv.

Vissa dagar vaknar jag full av inspiration och med drivkraften som en ivrig draghund. Andra dagar, well not so much. Då är min inspiration en sömnig knähund som helst inte vill ta sig en meter.

Min inspiration och min drivkraft behöver matas. Den fyller inte på av sig själv. Jag behöver regelbunden påfyllning av stökiga miljöer, människor med massor av energi runt omkring sig, personer som ser möjligheter, puls och ös. Jag behöver höra samtal och känna hur det vibrerar i väggarna. Jag behöver också vara på ställen utan vara sig tak eller väggar för då finns inga gränser för hur jag hittar lösningar på utmaningar.

Eftersom jag vet vad som matar min drivkraft vet jag också hur jag ska fylla på. Jag förstår på såväl ett logiskt som ett känslomässigt plan att en löptur i mörkret gör mig pigg när jag känner mig trött och att den gör mig glad när jag känner mig nere.

Jag längtar ut i löparskorna just nu. Men efter en helg med lite väl mycket djupfrysta aktiviteter matar jag hälsan med ingefära och försöker hålla pulsen nere. Med det sagt så finns där en träningsplan trots allt. Och den ser ut ungefär såhär för denna vecka:

Ett rehabpass redcord hos Magdalena på Nordic Refit. Där var jag redan igår och hängde i de röda repen och gjorde övningar som ser så enkla ut men som känns så svåra.

Ett högintensivt intervallpass på gymmet med överkroppsstyrka. När jag känner mig helt hundra. Vilket jag hoppas är snart. Jag längtar efter detta!

Ett funktionellt styrkepass med TRX eller Redcord och många smarta övningar. Vad som är smart är högst individuellt men för min del handlar det om övningar med kroppen som vikt och som isolerar mina olika sidor så att jag känner var jag är stark och var jag är svag så att jag kan fortsätta jobba på det.

Fredagsdisco. Jag älskade verkligen träningen med kompisar under sena helgkvällar när jag bodde i Stockholm. Det är en härlig stämning på gymmet även om man är själv.

Backintervaller. Älskade hatade. Fast mest älskar jag dem. Särskilt när jag får dra av dem utomhus och känna snömodden under fötterna och dra in den kalla luften i lungorna. Mörkret smälter samman med mjölksyran och det är träningsfest hela vägen.

Förresten; jag läser nyfiket era frågor och funderingar i det här inlägget och lovar svar. Det ska bli riktigt kul att skriva de inläggen!

Tips till Åre i höst – och mina andra planer

Det har varit en magisk höstvecka i Åre och jag är glad att jag fick tillbringa en hel del tid på fjället. Idag ska det istället tydligen komma en halv meter snö på toppen av Åreskutan. Hela september är en otroligt vacker månad i fjällen. Det finns nog ingen...

Den här veckan ska jag vara snäll

Det är tisdag förmiddag och jag har varit trött ända sedan i söndags kväll. Men det är okej. För framför mig har jag en sådan där mellanvecka och det enda jag ska vara är att vara snäll. Mitt liv rullar snabbt för det mesta. Även om jag inte planerar för det så blir...

Se till att ha ditt karmakonto välfyllt

What comes around goes around och det är lustigt hur saker och ting 1) ordnar sig i slutändan fastän man knappt tror det i början och 2) ju mer schyssta vi är desto mer är världen schysst mot oss. ”Ha ditt karmakonto välfyllt” uppmanade en vän på Facebook...

Ekonomisk frihet

Alla vet att jag tycker om frihet. Det är liksom ”min” grej. Jag har min definition på frihet och det närmst till hands är frihet som i natur och arbetstider. Men kanske är den allra största friheten den ekonomiska friheten. Först då kan man välja på riktigt. Det...

En hel vecka med födelsedag

Jag fyller år nästa fredag och tänker fira en hel vecka på bästa sortens sätt; nämligen med att ge mig själv sju dagar med äventyr och upplevelser. Först tänkte jag hålla det till ett helgfirande men tänkte om och tänkte rätt. Jag älskar att fira och man ska verkligen...
7

I samarbete med Svenska Spel