Ni frågar mig om min nya kärlek. Inte bara här på bloggen utan överallt. Jag lägger upp en bild och alla undrar om det är han. Han MNK – min nya kille. Så jag tänker att han får heta det ett tag; MNK.

Jag minns att jag stod i badrummet en dag i maj och undrade över vilka som egentligen följde mig på Snapchat. Det hade dykt upp några nya namn som jag inte kände igen så jag passade på att kasta ut några frågor till ett gäng av dem för att få lite koll. Jag vet exakt vad jag frågade.

”Hej vem är du och hur hittade du hit?”

Snapchat är speciellt på det sättet. Man hittar oftast inte till personer helt random. Man följer aktivt.

De flesta hade helt logiska svar. Jag har en bloggpost som heter ”Så funkar snapchat” och många hittar till mig den vägen. Men så fanns det en kille som jag inte ens minns vad han svarade men som jag helt plötsligt befann mig i en diskussion med om lite allt möjligt.

Och nu i efterhand frågar han mig hur jag hittade honom. Alltings början är alltså fortfarande en pågående diskussion som inte är helt utredd.

Jag minns inte riktigt hur ofta vi pratade i somras. Men jag hängde såklart på Tinder en del, precis som alla andra singlar i världen numer. Jag swajpade höger och vänster och så rätt mycket vänster igen. Jag gick på några riktigt bra dejter och någon enstaka helt katastrofal dejt som är rätt skojig att skämta om såhär i efterhand.

Sommar och singel och rent generellt på toppen av det mesta. Jag minns tillbaka på den här tiden och har en så himla härlig känsla!

Det som är fascinerande med att dejta är att få dyka rätt in i en annan persons liv. Få en inblick i någon annan person på ett sätt man aldrig får annars. Och tycka att vissa personer är vansinnigt tråkiga medan någon annan kan vara hur spännande som helst. Att tänka tio varv i förväg och undra hur ett liv med en viss person kan se ut om ett eller fem eller tio år. Och framförallt få en magkänsla för om personen är kompatibel med mig. Om personen som jag matchat med och kanske pratat några meningar med förstår vad den ger sig in i.

Jag tror att jag är enkel men inte okomplicerad. Mitt liv är inte 9 till 5 och 30 semesterdagar. Mitt liv är fullt av uppoffringar men också fullt av möjligheter. Mitt liv är ett äventyr och man måste gilla det för att gilla att hänga med mig.

Jag minns att vi sågs på en takbar den 13 juli. Jag var där med några tjejkompisar och jag pratade lite sporadiskt med den som skulle bli MNK på Snapchat. Jag kan ha föreslagit att han skulle komma förbi utan att egentligen tro att han skulle det.

Men så dök han upp.

MNK besökte mig i Åre en vecka i augusti, och hade med sig hela friluftslagret med grejer.

”En relation, oavsett hur seriös, ska vara effortless.”

Med MNK blir det mycket liv utomhus.

…och Hazel gillar honom!

Vår andra dejt var en middag på en annan takbar. En spontan middag som han visserligen var sen till men det var ändå okej eftersom han hade en kvart på sig att dyka upp.

Vår tredje dejt var en hel helg på västkusten. Inklusive en tältnatt. Vi var lite för spontana och bodde i Båstad en natt och Göteborg en annan natt men så skulle han kitesurfa i Varberg och det fanns inget som helst vettigt ledigt boende i närheten förutom det Hillebergtält han packat med sig. Så vi tältade några mil bort och så poppade han en flaska champagne, dukade upp en charkbricka och sa att ”Sara, dessa hasselnötter från Piemonte kommer du att gilla”.

Och jag förstod att vi kanske hade en hel del gemensamt ändå.

MNK är från Norrbotten och kan det här med eld och att vara utomhus. Han går igång på action och adrenalin och jag tycker om att vara ute och bli trött. Det är inte nödvändigtvis samma typ av aktiviteter men det finns ändå en röd tråd. En nyfikenhet på allt som är utanför bekvämlighetszonen. Där det magiska uppstår.

Vi ser båda tjusningen i att äta en avsmakningsmeny på en tisdag och hälla upp en tallrik fil på en lördag. I födelsedagspresent fick jag en helg på västkusten där vi fiskade hummer.

MNK kitesurfar. Och kör gärna skoter på alla andra ställen än där det är platt. Det gör inte jag. Men jag tror att vi är rätt så lika ändå.

Jag vet inte vad som är ett framgångsrikt recept på ett lyckat förhållande men jag har haft ett allvarligt snack med mig själv om att om jag inte vågar satsa så kommer inget att hända. Så jag är läskigt modig. Relationer är som en investering. Så jag säger det jag tycker och känner även om det hade varit både bekvämare och enklare att låta bli. Men också himla mycket mindre härligt.

Ur sommarens alla samtal med vänner så stod en sak väldigt klar. Att man gör bäst i att inte tänka så mycket. Inte fundera på det ena eller det andra eller hur det ska bli och om det känns rätt. Alla beslut behöver inte vara för evigt – för vem skulle någonsin våga fatta ett beslut då? Tänka mindre och känna mer är min utgångspunkt. Att våga stanna i känslan om den säger att det är bra just nu. Särskilt om det är härligt och effortless. Då är allt det andra lite skit samma.

En sommarnatt i maj i midnattssolen i Lofoten. Jag minns att jag och mina vänner pratade om livet just den här natten. Livet – det finaste som finns.

Det är klart att jag hade en rätt tydlig bild framför mig om vem MNK skulle vara innan jag träffat honom. Vissa av de där sakerna stämde. Andra saker inte alls. Sedan finns det andra detaljer som gör oss lika och som skiljer oss åt. Som att våra bilar ser ut som yin och yang när de står parkerade bredvid varandra; samma märke men en vit och en svart. Som att han är tränad för att vara explosiv medan jag är tränad för att vara uthållig och att vi var helt i osynk när vi kände oss starka när vi cyklade mountainbike häromdagen. Som att han lämnar jobbet på jobbet när han slutar för dagen, medan jag alltid har jobbet med mig.

Som att han vet om att jag bloggar men gjort en grej av att aldrig gå in på den här bloggen för att istället lära känna mig som ”en riktig person”.

Här är han, MNK:

MNK!

I somras var jag några dagar i Italien tillsammans med vänner – som alla var singlar. Vi fastnade i diskussioner om kärlek över ändlösa flaskor Prosecco och vi skrev en gästbloggcirkel om det.

Här kan du läsa mitt inlägg om kärlek på Sofias blogg >>

Och här kan du läsa Lindas inlägg om kärlek på min blogg (tyvärr har bilderna trillat bort men det ska snart vara återställt igen) >>

Du får gärna klicka i hjärtat till det här inlägget, eller ännu hellre skriva en kommentar, så jag vet om du gillar inlägg som dessa! ❤️

183

I samarbete med Svenska Spel