Det finns magiska platser. Och så finns det magiska människor. Platser och människor man vill ha mer av och som ger både lugn och energi. Lyckans Läger några kilometer från Edsåsdalen är en sådan plats. Katta, Katrin och Åsa är sådana vänner!

Vädret var strålande i lördags morse. Jag vaknade tidigt till en soluppgång jag visste skulle bli vacker. Någon timma senare flödade solen in genom mitt sovrumsfönster och det var både krispigt och ljust.

Jag har varit till Lyckans Läger några gånger förut; dels en väldigt grå sommardag med Katrin, på säljkonferens med mina kollegor och så har jag sprungit leden runt Lyckans Läger en sommardag förut.

Lyckans Läger består av två stugor som ligger vid Lilla Offsjön en bit från Edsåsdalen. Man kan ta sig hit både sommar som vinter på de leder som finns. Antingen följer man fyrhjulingsvägen till Lyckans Läger, eller så viker man av vid Vackermon och går på spång och stig ungefär halva vägen.

Hej här är jag! Och dessutom är jag väldigt nöjd med att ha solglasögon med mig en dag i november.

Kolla bara. SOLEN!

Här är Åsa som följde med till Åre efter ett rätt så spontant beslut. Jag älskar sånt!

Här är förresten hela högen. Jag bad dem att se lite world domination ut. De lyckades rätt så bra!

Jag kan gå på spång en evighet när det är såhär fint. Det är meditativt.

Här är vi vid Vackermons vindskydd och äter veganchoklad från Åre Chokladfabrik. Jag gillar de veganska sorterna bäst tror jag, de smakar mer. Eller mindre sött. Och så gillar jag chokladen från Malmö Chokaldfabrik. Tips!

Vyer man inte direkt får ont i ögonen av nej…

Det finns varken el eller vatten i stugorna, men de är bekvämt utrustade med det mesta man behöver förutom just det. Här finns porslin och gasol och utedass och så det bästa av allt: en bastu och en brygga alldeles vid vattnet.

Eftersom det är november mörknar det snabbt på eftermiddagen och vi bastade i mörkret trots att klockan kanske bara var runt halv sex. Det var månsken ute vilket lyste upp platsen där vi var och isen hade precis lagt sig på Lilla Offsjön.

Katta eldade på ordentligt i bastun så att vi skulle längta oss ut för att ta ett dopp i det strax 0-gradiga vattnet. Vilket vi faktiskt gjorde flera gånger. Det låg en tunn ishinna på sjön redan då – men morgonen efter skulle vi behöva knacka betydligt hårdare för att hämta vatten till kokkaffet och disken.

”Det låg en tunn ishinna på sjön redan då – men morgonen efter skulle vi behöva knacka betydligt hårdare för att hämta vatten till kokkaffet och disken”

Här är Lilla Offsjön!

…och den lilla bastun med brygga utanför!

Tänk att vi badade ändå! Sedan satt vi här och spejade mot månen, stjärnhimlen och det som var kvar av mörkret.

Månskensnätter alltså! Nästan som norrskensnätter.

På kvällen gjorde vi upp en eld utanför stugan och så lagade vi middag under månskenet och med lite extrahjälp från pannlampornas sken. Det bjöds på linsgryta med smak av kanel och med äppelkompott och hasselnötter som topping.

Efteråt gick kvällen lite för snabbt utan att jag hann reflektera över vad vi faktiskt gjorde. Vi eldade i kaminen, pratade bort några timmar och snart nog var vi alla så trötta att sängen lockade mer än något annat.

Morgonen efter vaknade vi till dagsljuset och snön där ute. Det var en lite gråmulen dag men i takt med att vi promenerade nerför fjället efter frukost så tilltog snön. Och när vi satt som bäst inne på Crêperiet inne i Åre by och värmde oss med varm äppelmust så yrde snön som lovikavantar utanför fönstret. Och så fortsatte det hela söndagen tills det låg flera centimeter på mitt balkongräcke.

Elden utanför…

Eld!

…och den här mysiga stugan som vi bodde i!

Mat som inte blir så fin på bild – men som smakar ljuvligt och varmt och faktiskt lite juligt.

Och så morgonen efter. Dagsljuset är tillbaka!

Det som återstår är att gå nerför fjället igen, och tillbringa söndagen på bästa sätt. Just den här söndagen var det med galetter och varm äppelmust! Och mer snö!

28

I samarbete med Svenska Spel