Podden Husky har gjort en kontring på Sportfacks lista över ”mäktigast inom sportvärlden” och jag är glad att få ta plats på ”Huskys mäktigaste”.

Sportfacks lista har varit omtalad förut, då Sofia Bursjöö funderade över varför den bestod av så många män.

Såhär resonerar Husky i en artikel över listan:

”Inte bara högst upp på listan utan längs med hela spannet ända ned till plats 100 hittar jag föga förvånande marknadschefer, chefer och VD-positioner. Givetvis. Det är ju självklart att en VD för en stor sportkedja får inflytande över sportbranschen, men man skulle ju även kunna resonera att även Stefan Ingves har det. Detta fick tankarna hos mig att snurra igång rejält eftersom min lista skulle se väsentligt annorlunda ut

//

Min egen erfarenhet är även att förvånandsvärt många chefer på höga positioner, även inom marknad, inte skulle känna igen eller upptäcka en ny trend om den så dansade naken framför näsorna på dom.”

(Läs artikeln i sin helhet här)

Med på Huskys lista finns ett gäng riktigt kompetenta personer som på ett sätt är doldisar för att de inte har de tyngsta titlarna – men som på ett helt annat sätt är avgörande för branschen eftersom de får saker att hända.

Många undrar om jag inte vill vara influencer på heltid. Lika många gånger svarar jag nej. Jag älskar bloggandet och nätverkandet där bakom men när vi diskuterade vilka ledord vi har i vårt arbetsliv under en föreläsning under Yoga Mountain Festival i Åre i helgen så svarade jag bestämt att mina ledord är frihet och utveckling. Föreläsningen hölls av duktiga Cecilia Gustafsson som är en välkänd profil inom träningsbranschen och som pratade om hållbart företagande.

Jag använder mina två ledord frihet och utveckling i många av mina beslutsprocesser. Finns inte frihet och utveckling med i de val jag ställs inför, ja då är det alternativet inget för mig. Som influencer finns – ofta – en stor portion frihet. Men för mig är utveckling lika viktigt och det hämtar jag hem genom att jobba med andra och för något annat. Sedan hämtar jag hem den kunskapen och applicerar på min blogg eller det jag gör som är relaterat till Träningsglädje-Sara.

På samma sätt har jag insett hur otroligt viktigt det är med inspiration utifrån. Jag skulle gräva en grop åt mig själv och sedan skotta jorden över mig om jag inte fick den där inspirationen utifrån. Att umgås med personer som fyller på mitt förråd och ger mig andra infallsvinklar, träffa människor som gör ungefär det jag gör fast på andra sätt, vara i miljöer där ”saker händer” eller som nu – uppmärksammas för det jag gör och hur jag påverkar.

Inspiration är mitt viktigaste verktyg och för att vara en bra chef över mig själv så måste jag prioritera att jag ger mig den. Oftast handlar det om att ta sig tiden. Att inse att det inte handlar om att ”bara träffa vänner”. Det handlar om mycket mer än så.

Likaså blev jag påmind av en vän att den mötestid jag klagade över som att den åt upp min arbetstid, eftersom man lika gärna kan bestämma saker över mail, är viktig. För den är relationsbyggande och allting handlar om relationer.

Man behöver inte vara företagare för att vara en bra chef över sig själv. Eller dålig chef. Jag tror att vi måste komma ihåg att var och en av oss bestämmer över vilka tankar vi tänker och vilka val vi gör. Som det här med att prioritera rörelse istället för att hela tiden sitta så väldigt stilla. Som det här med att mata kroppen med bra mat som ger näring, istället för dålig energi som inte fyller på med särskilt smart bränsle. För såhär är det; dåliga chefer knorrar vi ju rätt ofta över på jobbet – och varför skulle vi acceptera en lika dålig chef över oss själva? Här har vi ju dessutom makten att kunna påverka väldigt mycket själv.

25

I samarbete med Svenska Spel