Minns ni klassikern ”min dag i bilder”. En kategori blogginlägg som är rätt enkel och banal egentligen, men som jag själv älskar att läsa eftersom det faktiskt ger lite inblick i en persons vardag. Jag tänkte det var dags för ett sådant inlägg, så häng med på min onsdag!

Onsdagen började med att klockan ringde strax efter kl 05.00. Det ser ofta ut så när jag är i Stockholm eftersom jag dejtar en kille med orimligt tidiga morgnar. Fast jag tycker nog att det är rätt praktiskt ändå – jag hinner med så väldigt mycket saker före vanlig frukosttid.

I onsdags morse hann jag till exempel åka kors och tvärs över halva stan eftersom jag var morgonpiggare än rusningstrafiken – och klockan 7 var jag och Hazel startklara för att springa milspåret i Ursvik.

Jag kan tycka att en mil kan kännas både lagom kort och riktigt lång. I onsdags morse var den riktigt lång – men efteråt var jag sjukt nöjd och den känslan satt i hela dagen.

06.00  Och jag har åkt Essingeleden två gånger

Efter löpturen var jag bjuden på arbetsdag hos min kompis Annika. Hon fixade lån av dusch, frukost och wifi och så hade vi några effektiva arbetstimmar inklusive telefonmöten och sånt. Sjukt bra jobbupplägg tycker jag!

08.45 Frukost hos Annika

Till lunch fick jag ställa upp som sällskap till Mall of Scandinavia. Man kan lugnt säga att det inte är mitt ”happy place” men jag har lyckats vara där en gång tidigare och är tacksam över att jag inte är där när det är mycket folk.

Dessutom åkte jag på fel sida i rulltrappan.

Vi åt lunch på – enligt vad jag hört – hajpade Icha Icha och det var ändå rätt okej. Man väljer sin bas utifrån nudlar, ris och zucchini – och sedan vilken typ av protein man vill ha och vilken dressing. Jag valde zucchini, lax och ingefärsdressing.

12.30 Såhär såg jag ut. Jag hade tydligen glömt mina vanliga skor hemma…

13.00 Icha Icha.

Efter lunchen åkte jag hem och jobbade på egen hand under resterande delen av eftermiddagen. Det finns nog inte så mycket mer att skriva om det annat än att känslan av att avverka saker på min to do är sjukt skön. Det är mer tillfredsställande än att ha möten på löpande band.

Strax efter klockan 17 befann jag mig på en båt som går till och från Nybroplan. En båt som SL trafikerar. Den typen av kollektivtrafik gillar jag – det känns ju typ som semester!

17.30 Åker båt och älskar verkligen Stockholm för en stund.

Vi skulle iväg på middag men hade en halvtimme tillgodo så vi tog med Hazel till Mr French. Vi beställde in ett glas vin medan hon fick en skål vatten. Alla nöjda!

Att kunna ha med mig hunden ut är för övrigt en grej jag saknar i Åre. Det är mycket mer tillåtet i Stockholm!

18.00 Mr French

Min pappa kom förbi och hämtade upp Hazel och så bytte vi sällskap till Annika igen. Vi skulle nämligen ut på middag och hade bokat bord på Tradition i Gamla stan; ett ställe som serverar klassiskt husman.

Jag valde löjrom och skagen till förrätt och en biff Rydberg till varmrätt och var rätt nöjd med mina val. Jag väljer hellre förrätt och varmrätt än att kombinera med efterrätt; jag tycker att efterrätter inte är lika goda ute på restaurang.

Och ungefär så var det med den onsdagen som innehöll ungefär lika många grejer som mina dagar i Stockholm brukar göra. Det vill säga väldigt mycket. Jag gillar kontrasten mellan det och mitt liv i Åre.

Vad var det bästa med din onsdag?

18.30 Tradition
17