Hej från the Aloha State – Hawaii! Jag är i Kona på ön ”big island” för att heja på min triathlonkompis Karin på Ironman world championships som går på lördag.

Här är vi 12 timmar bakom er i Sverige och med lite strul bland flygresorna på väg hit så blev det en ofrivilligt lång paus på bloggen. Sedan vi sist hördes har jag hunnit flyga till Chicago och vänta så pass länge på mitt bagage att jag missade mitt nästa flyg och fick övernatta på ett väldigt deprimerande Sheratonhotell. Fluffiga kuddar i sängen gav plåster på såren och morgonen efter flög jag vidare till Denver där Karin mötte upp mig. Några timmar senare boardade jag ett tredje flyg till Los Angeles och efter den fjärde flighten kunde jag kliva av planet på Kona airport. Det var kväll, mörkt och ljuvligt.

Idag – eller igår om man ska räkna svensk tid – var alltså min första dag på Hawaii. Den började med morgonjogg. Det är ju trots allt ett VM jag är på även om jag själv inte ska tävla.

Luften är klibbig och temperaturen varm. Överallt gör sig triathleterna påminda och det är cyklar, hjälmar, prylar och allt du kan tänka dig. Det är märkligt att tänka att det här lilla stället ska husera så många tusentals tävlanden och funktionärer!

Såhär svettig var morgonjoggen längs Ali’i Drive:

Ali’i drive – smockad med triathleter

Här trivs surfare och SUPare och alla andra med brädor

En av stränderna längs vägen

Hawaii är den största av de åtta Hawaiiöarna – här ligger Kona

34

I samarbete med Svenska Spel