1.

Det har blivit kallt. Väldigt kallt. Och jag vill ha ny jacka. Vill liksom vira in mig upp till näsan och helst försvinna i den. Fast samtidigt inte smälta bort under den när jag är inomhus.

2.

Jag minns för några år sedan när jag och Jessica pratade om att starta ett sjukt nischat (ja, tyckte vi då) gym som en motpol till alla breda SATS-gym och Friskis-center där ute. Vi räknade på det lite löst, men gjorde aldrig slag i saken. Och nu öppnar det ena nischade gymmet efter det andra. Sveriges svar på Soul Cycle var tidigt ute. Nu senast har Barry’s bootcamp öppnat i Stockholm. Fascinerande ändå. Precis som när jag under tidigt 2000-tal ville öppna juicebar eftersom jag såg ett hål på marknaden i Stockholm. Idag finns det juicebarer i princip överallt.

3.

Resfredags trendspaning. Den får många tankar att snurra i mitt huvud.

4.

Rostade nötter är sjukt gott. Och enkelt att göra själv. Det finns en mängd kul smaksättningar men jag kan inte riktigt bestämma mig. Vilken smak hade du rostat nötter i? Eller haft på dina popcorn? (Mitt svar på det senare: tryffelolja)

5.

Jag har slutat att äta frukost. Uppseendeväckande kanske – men i våras blev jag inspirerad av den ayurvediska filosofin och har inkluderat, och exkluderat, en del vanor i mitt liv sedan dess. Frukost är något jag för det mesta slutat med; min dominerande kaphadosha behöver inte det. Och det är märkligt vad som händer med min kropp när jag lyssnar inåt analyserar vad som händer när jag äter frukost – och när jag inte gör det. Sedan i våras äter jag sällan sötsaker. Det hände något märkligt fascinerande när jag opererade ryggen; hela kroppen hamnade i balans och gav mig andra hunger- och nöjdhetssignaler. Något jag istället gör mer av är att koka vatten med ingefära i. Jag älskar hur det river i halsen.

6.

Jag har tillbringat alla timmar på flygplan med att kolla på nedladdade avsnitt av Narcos. En av de bättre serier jag sett. Och en av de få. Jag har försökt kolla på Handmaid’s tale och Game of thrones men tröttnat. Vilka fler serier är bra?

7.

Jag vill åka mycket skoter i vinter. Ökade dosen med 200% förra vintern; vilket alltså innebar 2 dagar med skoter jämfört med 0 dagar vintern innan dess.

8.

Det är två månader till jul. Jag tror att den här julen kommer bli lite annorlunda. Och jag ser fram emot det!

9.

Jag funderar på att börja cykla mountainbike igen. En plan är att hyra en cykel över en månad och känna på det lite. Inte bara över en timme eller en kväll eller så, utan cykla lite mer och ge det en ärlig chans. Och att göra det själv på det sätt jag vill. Den ekonomiska utmaningen ligger i att jag kommer vilja uppdatera hela min cykelpark (en racer, en cx och en mtb) och det kostar inte gratis.

10.

Livet är fint trots ups and downs. Jag slås av det ibland och det gör mig liksom vemodigt glad.

17