Det känns som att jag tillbringat hela helgen i skogen. Jag har tittat på skog och skogsskiften – och plockat svamp.

Under det senaste året har jag och min ex-sambo sålt tre lägenheter. Jag borde köpa en ny lägenhet för att säkra en trolig investering med bra avkastning men att köpa skog känns långt mycket roligare. Inte nödvändigtvis rimligare men att gå runt i skog som jag vet är min skulle vara härligt på något sätt.

I helgen gick vi och inspekterade ett skifte av min morfars skog i Hälsingland. Han traverserade med sin gps i högsta hugg som visar alla gränser och så jämförde vi med gamla råstenar som de lade upp långt bak i tiden för att markera gränserna. De stenarna gäller fortfarande vilket är en rätt så märklig tanke.

Skog. Trollskt och mäktigt på en och samma gång.

Min mamma, min morfar och min mormor har span på saker längre bort.

GPS:en som visar gränser för skoggskiften och sådant.

Dagen efter var jag ute i skogen igen fast på svampjakt. Jag jagar mest svamp i hyllan på ICA och har plockat cirka tre svampar i mitt liv sedan tidigare. Den här gången slog jag personbästa och lyckades hitta trattkantareller till en hel svampmacka.

Ungefär så fartfylld var min helg. Det äventyrligaste som hände var att jag gav mig ut på löptur i mörkret i torsdags kväll. Jag hittade ingen pannlampa utan valde att springa i skenet av ficklampeappen till min iPhone. Jag valde Säkerts album ”Däggdjur” i Spotify och tänkte att det var lagom melankoliskt.

Två dagar senare hittade vi färsk björnspillning i skogen alldeles invid vårt hus. Jag undrar om björnen gillar Säkert?

0