Idag åker jag och Annika till Kiruna för att springa en bit på Kungsleden. Jag har full koll på vad jag har att vänta, samtidigt har jag ingen aning alls. Jag har sprungit en hel del back to back, alltså långa sträckor flera dagar i rad. Men jag har alltid haft en bra base camp att utgå från. Typ ett hotellrum med alla bekvämligheter och där min packning funnits. Nu ska vi ha med oss allting på ryggen för totalt fyra övernattningar. Vi ska inte sova i tält utan på fjällstationer och i fjällstugor – men den grejen är ändå lite utanför min comfort zone och det ska bli spännande.

Såhär ser min packning ut på ett ungefär:

packning springa i fjällen

Jag har en gammal ryggsäck från Salomon som jag sprungit med förut och som jag får plats med rätt mycket i. Fast jag vill helst inte ha mycket alls så jag ska inte packa den full. Allt som ligger på golvet ska inte packas med; skorna springer jag ju i till exempel – och hälften av kläderna också.

Det är svårt att beräkna hur kallt det kommer vara. Väderprognosen har svängt från sämre till bättre vilket känns skönt. Från regn till sol. Jag har valt underställ i Active Comfort-modellen från Craft; ett kortärmat och ett långärmat. Jag gillar dem väldigt mycket till det mesta. Jag har också med mig två tunna löparjackor som skyddar mot vind och som jag tycker är rätt varma ändå trots att de inte väger något och inte tar någon plats. Jag har också valt två långa tights. Med mig har jag också mössa och vantar.

Flipflops var jag tvungen att springa förbi NK och köpa igår. Mina gamla Havaianas försvann för flera år sedan och det var dags för ett par nya ändå. Och ja, Havaianas är det enda flipflopmärke som existerar för mig. Sjukt sköna trots att inget egentligen är skönt mellan tårna!

Jag har med mig en powerbank så att jag kan ladda telefonen. Passa på att följa mig på Instagram; jag kommer nog köra stories där – och på Snapchat också! Snapchat är jag mer ironisk på, och lite mer behind the scenes. Jag heter sararonne på båda! Kameran är en Canon G7X som jag inte använt på några månader eftersom jag trodde att jag tappat bort batteriet. Men det hade jag tydligen inte.

Bland övriga nödvändigheter är myggsprayen från Sjö & Hav, stormtändstickor som eventuellt kan vara bra, godis (kan inte med bars och nötter som energi på sådana här längre äventyr), och lite våt- och tvättservetter och tandborste och sådant. Jag har med mig en extra uppsättning underkläder med strumpor i merinoull. Jag gillar de tunna modellerna från Smartwool bäst.

Just ja, i den lilla påsen ovan min powerbank är ett reselakan i silke (av samma slag som man också kan ha i sovsäckar). Handduk har jag rationaliserat bort. Jag får klara mig ändå.

Nu ska vi bara springa också!

0