I Åre har jag nära till de flesta fjällstigar där jag knappt behöver möta några människor men i Stockholm ligger de längre bort. När jag bodde ute i Saltsjöbaden hade jag väldigt nära till hela Nackareservatet och brukade springa via Erstavik – som man kan säga ligger på andra sidan Nackareservatet från Hellas där jag var häromdagen.

Om du vill göra en utflykt i löpskorna – eller på mountainbike – och är i Stockholm så blir mitt tips att åka till Erstavik i Saltsjöbaden och utgå därifrån. Det är väldigt springvänligt och du kan välja mellan olika distanser. Från Erstavik är det ungefär en mil till Hellas så det finns bra möjligheter till längre distanser också. Plus: på hemvägen kan du stanna till och bada vid Erstaviks strand. En väldigt drömmig tanke!

Jag var vid Erstavik igår men badade inte. Däremot verkade alla andra som också var där göra det. Årets svenska bad står fortfarande kvar på min bucket list! Vi får väl se hur länge det är så…

Erstavik springa

0