Jag tillbringade min lördagskväll på ett bättre sätt; utomhus vid Fröå tjärn med eld och vänner. Sommarkvällen var ljuvlig, någon fisk – eller kanske fler – envisades med att hoppa i vattnet, Skutan stod fin och mäktig och solen sken till sent på kvällen. Katrin brassade middag på sin muurikka och jag fick träffa Mari som också bloggat sedan länge och som är i Åre ibland.

Åreskutan Fröå tjärn Åreskutan Fröå tjärn Åreskutan Fröå tjärn Åreskutan Fröå tjärn

Åre är magiskt kvällar som dessa. Eller, let me rephrase: Åre är alltid magiskt. I storm och regn, i solsken och sommarvärme. Igår var jag på SATS och tränade och körde roddintervaller till sommarutsikt över Åresjön – och det är just då som stormvädret passar bra. Jag får ha som motto att gå dit när det är bitigare ute…

På muurikkan stekte Katrin grönsaker, halloumi och bacon som vi fyllde tortillabröd med tillsammans med avokado, koriander, ruccola och creme fraîche. Det är svårt att tänka sig en bättre krog än den på fjället eller vid en tjärn.

Muurikka Muurikka Muurikka Muurikka

Jag bidrog med min SUP-bräda. Den ska jag ta med fler gånger i sommar! Efteråt lade vi på mer vedträn på elden och njöt av att ha ungefär världens bästa lördagskväll.

SUP Åre Åreskutan Fröå tjärn Åreskutan Fröå tjärn Norrland keps

0

I samarbete med Svenska Spel