Livet går sin stilla gång på landet. Eller vänta nu, vem skämtar jag med? Jag är lite rastlös och sysselsätter mig för fullt. Efter att ha gått runt gården här i Hälsingland med min Redcord för att se var jag kunde sätta upp den så hittade jag den perfekta stället i det gamla stallet som också varit ladugård fram till för några decennier sedan.

Ladugården är inte så välbesökt nuförtiden men den stora ladan alldeles bredvid tjänstgör som förråd för ved och annat som är bra att ha på en gård. Här syns lämningar från höskulle på långt håll, och i ladugården bor också spår från förr. Här har både hästar och kor bott, bland annat. Fjordingen Nalle och kossorna Britta, Strimma och Rosa till exempel.

Just idag fick en stång i taket i ladugården fungera som gym. Det var det perfekta stället att hänga upp min Redcord på! Här där Strimma och de andra gått och trampat låg jag med skuldrorna mot en träningsmatta på betongen och med ena foten i Redcorden och fokuserade på att aktivera rätt muskler.

Höger baksida kämpar jag särskilt mycket med. Jag gör höftlyft och plankor med ena foten i Redcorden medan den andra är i rörelse. Det är mycket svårare att göra själv än när jag är hos Magdalena i Åre. I Åre får jag omedelbar feedback. Nu måste jag förlita mig på att jag själv känner när jag stabiliserar rätt – och när jag inte gör det.

Den Redcord jag har är en Redcord LITE som jag köpt för att kunna träna på egen hand med. Hemma i Åre tänker jag sätta upp den med två fästen i taket, men när man är på resande fot kan man hänga de två linorna över en gungställning eller en gren eller vad som helst. En stång i en ladugård funkar alldeles utmärkt.

Redcord Redcord Redcord

0