För nästan en vecka sedan var jag och Vandringsbloggen på besök i det bloggdrömmigaste huset ever på Upplandsslätten. Vi gjorde ett heldagsbesök hemma hos Maria som fram till igår skrev bloggen Made by Mary, men som alldeles nyss blivit All things green. Maria är queen på allt som har med mat och foto att göra, och att komma hem till henne var att öppna dörren till en kuliss – fast ändå en riktig värld med verklig mat som man kunde äta.

Vi hade knappt kommit över tröskeln förrän Maria frågade om vi ville börja med lunch eller fika. Jag och Angeliqa tittade på varandra och svarade enstämmigt fika eftersom vi visste att något med choklad var det som väntade. Denna kladdiga brownie med frosting var som att komma till chokladhimlen och lite till. Brownien innehåller otippat zucchini och det var ju som att äta sallad konstaterade Angeliqa förnöjsamt.

Apropå Vandringsbloggen; missa inte Kvinnliga Äventyrares helg i Åre i augusti som Angeliqa anordnar!

Sedan dog jag lite till när Maria bjöd på rabarberlemonad. Och det var därför jag var tvungen att göra två omgångar lemonad i helgen! När smakade lemonaden första gången var Maria i ett annat rum men kom tillbaka till köket eftersom hon hörde märkliga ljud. Det var bara jag som konstaterade att där i flaskan hade hon gjort livets elixir och jag kunde inte låta bli att uttrycka det med diverse olika läten.

Alltså det var på riktigt det godaste jag någonsin druckit och just då i den stunden var det så andaktsfullt så jag blev snudd på tårögd. Av rabarberlemonad! Här är receptet!

Resten av dagen tillbringade vi med att gnugga våra geniknölar och brainstorma fram diverse bra saker inför framtida projekt. Jag älskar att samlas i samma rum som smarta, drivna och allmänt extremt bra människor och bara få ta del av deras vibe. Jag kan bli så extremt tacksam över sådant; att få en del av en annans person energi ska man vara extremt ödmjuk inför – precis som man ska vara medveten om vem man delar med sig av sin egna energi till. Det är värdefullt.

Efter en hel dag med inspiration och mycket skratt drog Maria ännu ett ess ur rockärmen och dukade fram middag. Helstekt halloumi med bland annat sötpotatisröra och magisk sallad och ljuvligheten visste återigen inga gränser. Och då överdriver jag inte ens!

Jag har bloggat om några av Marias andra recept sedan tidigare; jag kan verkligen rekommendera dessa balsamicorostade jordgubbar till exempel!

0