Min packning till Stockholm är smått orimlig med sommarklänningar och underställ. De där klänningarna har jag längtat efter att ha på mig sedan jag köpte dem och även om jag älskar Åre med sitt solen så är det sällan riktigt läge för klänning. Det tar jag igen nu i Stockholm. I onsdags var jag på 25-årsfest i preppy klänning och igår hade jag på mig min kimono från Miss Clarity; Underbara Claras klädmärke. Vi firade Chardonnay day på min balkong och från början var det sol och väldigt lämpligt med barbent.

Miss Clarity klänning

Några av mina bästa vindrickarvänner är Åsa och Viktor. Det har inte med kvantitet att göra, men däremot väldigt mycket med kvalitet. Det var dessutom de som upplyste mig om att det var Chardonnay-dagen och det bör absolut uppmärksammas precis som med kanelbullens dag, kladdkakans dag och allehanda andra dagar.

Efter att Åsa och Viktor ringde på dörren anslöt även Katta och min bror Marcus och vi hade rackarns trevligt på balkongen. Mängden Chardonnay var begränsad eftersom det var röd dag och Chardonnaytemat var något sent påtänkt men vi täckte upp det med både bubbel och annan dryck så det gick bra ändå.

Vi satt på en balkong i Stockholm och när solen lindades in i moln lindade vi in oss själva i filtar och när regndropparna började falla rullade vi ut markisen. Fantastiska, svenska försommar – jag tycker om dig väldigt mycket.

Framåt kvällen gick vi till Nybrogatan 38 och åt middag; även då inlindad i filtar under en markis eftersom det sommarregnade lite sporadiskt. Kvällar som dessa är absolut bäst i Stockholm och just nu är jag så glad att jag är här. Chardonnay day alltså, missa inte det nästa år!

0