Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Collect moments. Not things.

Torsdag kväll och min kompis Katrin är på väg från Stockholm till Åre. På väg hem. Hon bor här nu. Ena timman Stockholmspuls. Andra timman tänder vi en eld vid Tegeforsen och gör middag. En typisk utsmiddag i Åre, bokstavligt talat. Maj månad är fyllda av liknande saker i mina sociala flöden. Någon sover under bar himmel i en sovsäck. En annan tältar på en torr fjälltopp. Det görs upp eldar. Det turas. Man lever. Och man gör det ute.

Maj är magiskt på det sättet. De man möter på gatan i byn är inte de som är här över helgen eller veckan. Det är de som bor. Som längtar efter campingnätter i bakluckan på bilen, som springer trail med kaffepannan på ryggsäcken eftersom kaffet är det viktigaste som finns på en fjälltur eller som tar med sig sovsäcken upp på fjället över natten som om det inte vore konstigt..

Jag tycker om att ha just sådant i mina flöden. Flytta perspektiv utanför normerna på ett annat sätt. Det inspirerar mig! Dels vill jag själv sova under bar himmel i en sovsäck i maj. Men framförallt får det mig att se möjligheter på så många andra sätt och långt utanför det som är Åres gränser. Allt behöver inte vara så som det alltid har varit. Inte någonstans. Inte i ens karriär. Inte i sina relationer. Inte i andra sammanhang. Om man alltid gör så som man gjort kommer det alltid att bli så som det har varit.

I torsdags kväll när solen gick ner träffade jag Katrin vid Tegeforsen för en sen middag. Jag ansvarar för maten, meddelade jag henne. Stolt över att hon lärt mig allt jag vet om att laga mat utomhus och att ”allt jag vet” faktiskt blev en grymt bra middagskväll med bra mat, minimalt med disk och att det dessutom var gott. Snart måste jag kanske skaffa mig egen utrustning för att laga mat ute. Tills vidare är det Katrin som står för köket: en kastrull som jag hällde i kokosmjölk och röda linser och ställde över elden för att puttra ihop till en linsgröta. Och ett grilljärn som vi stekte skivad halloumi i. I en glasburk hade jag gjort sallad på tomat, gurka, koriander och babyspenat. I en termos hade jag tagit med varmt ingefärsvatten.

Nästa gång får det bli en natt under bar himmel. Jag har redan sett ut en lämplig plats värdig ett sådant premiäräventyr. Jag vill helst inte ha så mycket saker. Men jag vill ha fullt av moments.

Vi råkade ut för en olycka och det uppstod bloddroppar – men det stillas bäst med mossa (när man inte har förbandslådan med sig och så vidare).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Åh så otroligt innerligt beskrivet både i bild och text. Vilken frihet! Så nära naturen. Jag vill lära mig att leva så, kunna skapa det i vardagen – som det där med mossa som plåster. Så inspirerande!

  Wilda 2017-05-20 10:44:13 http://reaktionista.se
  Svara
 • Åh vilket härligt vardagsäventyr! Jag vill också komma och hänga med dig vid en lägereld och solnedgång 😉

  Helena 2017-05-17 09:02:43 http://www.ohdarling.org
  Svara
 • Helt rätt påstående tycker jag! Försöker leva efter det mer, för det är vad som betyder något.

  Clara Edvinsson 2017-05-16 09:12:44 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • tycker du verkar så rackarns bra på att maxa livet Sara! Att verkligen ta vara på det, så fint <3

  ISA 2017-05-14 20:52:34 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Tack Isa, ibland är jag nöjd med hur jag gör det – men ibland fastnar även jag. Jag tar med mig dina ord, de gör mig glad!!

   Sara Rönne 2017-05-14 21:01:37
   Svara
 • Åh, så inspirerande! Jag flyttar tillbaka till vårt (?) gamla hemland Canada i slutet av veckan, och ska bo just på en skidort med min nygamla kanadensiska kärlek. Blir så peppad av att läsa dina inlägg!!! Sådär kommer ju också jag kunna leva och det kommer att kännas fantastiskt efter alla år i stressiga Stockholm! Ser fram emot att få föra lite av Åre över Atlanten!

  EmmaS 2017-05-14 20:07:16
  Svara
  • Svar på EmmaSs kommentar.

   ÅH!!! älskar kanada!! var kommer du bo?

   Sara Rönne 2017-05-14 20:13:12
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Du bodde i Whistler, eller hur? Jag har bott och kommer på nytt att bo på andra sidan, i Québec. Inte lika imponerande skidåkning, men å andra sidan en fransk kultur som jag älskar! Och det är lite kul att det är med samma man som under tidigt 1990-tal…;-) Då slarvade vi bort varandra, men nu känns det som om vi fått en ny chans. Och han älskar också friluftsliv!

    EmmaS 2017-05-15 11:11:32
    Svara
    • Svar på EmmaSs kommentar.

     Ja precis. Whistler och Toronto! Men kände många från Quebec. Hur härligt!!! Och vilken story ni har – blir ju sjukt nyfiken på att veta mer!!

     Sara Rönne 2017-05-15 11:15:15
     Svara
 • Alltså amen på precis allt i det här inlägget. Upplevelser och minnen (skapade ute i naturen såklart) istället för saker, det är helt j*kla priceless alltså. Vill också komma och hänga med er i fjällen, med sovsäck och kaffepanna!

  Maten låter underbart god och åh vilken härlig kväll!

  Rania {Northbound Journeys} 2017-05-14 20:02:09 https://www.northboundjourneys.com
  Svara
 • Så himla fint! Låter som en kalasbra idé att sova ute men tror jag allt får vänta lite till tills det blir tältpremiär 😉😀

  Clara, Bossbloggen 2017-05-14 19:21:59 http://www.bossbloggen.se
  Svara
 • Lycka, magiskt, livet…vilken jäkla kväll osv 🙂 Men du, kepsen!! Så snygg, var har du köpt den?

  Svara
 • Tack Sara för ett fint inlägg och inspiration, jag blev sugen att sova under bar himmel. Tänk om det skulle vara möjligt redan till helgen..fast det är ju rätt kallt ännu 🙂

  Helena Enqvist 2017-05-14 18:25:29 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • Wow – vilka fantastiska moments, alltså!

  Lisa / livet från den ljusa sidan 2017-05-14 17:50:29 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Så himla sant👌.
  Make moments that last.

  Fin keps förresten😊

  Alex 2017-05-14 17:40:50
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger