Ibland förstår man inte varför man gör de val man gör förrän man på riktigt förstår hur det påverkar oss. Det är enkelt att vara sugen på snabbmat till exempel. Mycket av maten som vi blir sugna på är gjord av just den anledningen: för att vi ska bli sugna på den. Och köpa den.

Men tänk på det från andra hållet: maten vi äter idag är det som ska bygga vår kropp imorgon. Ja då är det inte lika härligt med skräpmat, chips och godis. Och kanske inte heller halvfabrikat och fuskmat.

Det betyder inte att man aldrig ska äta skräpmat, chips och godis – men det betyder att det inte bör bygga kroppen.

När jag tänker på att det jag äter också ska bli den jag är så får jag ett himla sug efter bra grejer. I helgen gjorde jag bakad sötpotatis med kikärtor och fetaost efter ett recept från Lisa & Erik. Jag bakade också ett gäng gula lökar på plåten. Jag älskar bakad eller grillad gul lök; det är så enkelt och så bra. Man bara skalar löken, halverar den och lägger på plåt!

Att lägga saker på plåt och skjutsa in i ugn är en stor favorit. Här får allting plats; grönsaker, betor och en massa annat. Lägg på en bit lax så fixar sig allting färdigt samtidigt!

En annan grej jag tycker väldigt mycket om just nu är att göra pasta på zucchini. Jag har en spiralizer som jag köpt från Cervera, som gör zucchinin till pasta. Sedan förväller jag det snabbt och gör en god pastasås till.

Och nu när det är vår är jag sugen på en massa härliga bowls med härliga blandningar. Busenkelt det med!

lunch bowl lunch bowl - äta ur skål en trend 2016

1