Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tre tips inför nyåret

Ett nytt år står för dörren och även om ingenting egentligen hänt mellan den 31 december och den 1 januari så känns det ändå som en stor skillnad för många. För den som vill blir det en chans att vända blad och att påbörja någonting nytt – för den som inte vill pågår livet precis som vanligt.

Om du känner pirr i kroppen inför det nya året men inte vill ge dig in i några klassiska nyårslöften så kan någon av nedan tre idéer vara en kul grej som gör året roligare. Lämna kvällspressens smalhetsuppmaningar åt sidan och ägna dig åt det som får dig att må bra istället!

1. Gör i ordning en fin låda och skriv 52 uppmaningar – eller förslag på aktiviteter och idéer – på lappar som du lägger i lådan.

Det kan vara allt från att testa nya saker som du länge haft i huvudet men aldrig kommit dig för att göra till nya restauranger eller caféer du vill besöka eller bra ta hand om dig själv-uppmaningar som varar hela året. Inför varje vecka drar du en lapp och utför uppmaningen på lappen.

Är du en träningstyp så kan tre av lapparna bestå av saker som 1) testa en ny träningsform 2) boka en träningsdejt med kompis X eller 3) gå på en yogaklass för lärare Y

Känner du att du behöver mer lugn och ro och tid för dig själv kan lapparna bestå av saker som 1) ta dig tid att läsa en bok en kväll 2) inte stressa från gymmet utan ta paus i bastun efteråt istället eller 3) gå en långpromenad och lyssna på fågelkvitter

Har du ett förhållande med en partner eller en vän som går lite på tomgång kan lapparna bestå av saker som 1) ge en komplimang 2) överraska med något litet för att visa din uppskattning eller 3) göra någonting med fokus på att vara tillsammans; ta en promenad till exempel – eller ett telefonsamtal om personen är långt borta.

Brudslöjan vattenfall Storlien

Tipset ovan kommer från min kompis Pernilla som också syns på bild – vi står vid vattenfallet Brudslöjan som forsar nedanför Pernillas fötter. Ett typiskt bra innehåll för en lapp i lådan! Såhär såg det ut den gången.

2. Ge varje månad en intention

Det här är något som jag själv tycker mycket om. Intentioner blir som uppmaningar att följa och anpassas efter vad man själv behöver just nu. Min intention för januari kommer att bli ”let’s get this party started” för att kicka igång det nya året med en månad där framförallt min träning ska bli lite mer högintensiv. Lite mer svettigt helt enkelt. Eftersom jag är en person som gillar känslan av pulshejare och mjölksyra i benen så passar mina ord i intentionen utmärkt.

Intentioner kan också handla om lugn och ro, styrka eller balans. Om att fokusera på något särskilt – eller kanske på sig själv.

Daily sports Sara Åre 5M0A3895

Intentioner ger bra fokus för det man behöver tycker jag. Din egna hälsa är plattformen som hela livet bygger på – var rädd om den.

3. Samla allt bra som händer under året – och få kvittot på allt du varit tacksam över till nästa nyårsafton

Denna uppmaning handlar om ytterligare en låda och är något jag gjorde för något år sedan. Då sprayade jag en burk med guld och silver och när något bra hände mig, eller som jag kände tacksamhet eller stolthet över, så skrev jag ner det på en lapp och la i lådan. Det kunde handla om allt från bekräftelse till erbjudande, fina saker som personer sa eller skrev till mig. Ofta glöms allt detta bort eftersom det i allmänhet är fullt upp med både det ena och det andra – och för att man ofta fastnar vid det negativa som når en.

Det kändes både fint och stort att gå igenom lapparna som låg i min burk med tacksamhet ett år senare och minnas tillbaka på året.

influencers of sweden foto emily dahl

Typiskt bra grej att spara på är när jag, Clara Lidström och Linda Hörnfeldt syntes på första sidan i alla branschmedier.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk