Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsotrenderna från början av 2016 – hur blev det?

Det är lite roligt att se tillbaka på ett år och allt som det trendspanades om – och sedan se hur det blev. Kommer du ihåg vilka hälsotrender det pratades om? Följ med på en tillbakablick på en trendspaning som ursprungligen postades på Metro Mode för ett år sedan:

Vi kommer äta allt ur skålar

Oh yes. Från ramen till poké bowls. Numer kan man få mat i skålar även på restaurang i Åre. På Bombom (gamla Dahlboms) åt jag bibimbap och här kan du även äta ramen. Poké bowl vill jag helst äta varje dag under 2017. Eller ja, i alla fall första veckan. Ramen blev en favorit i mitt kök i höstas!

Sjögräs är den nya grönkålen

Jag tycker inte att detta blev en särskilt tydlig uppstickare. Snarare var det ett bredare snack om alger tycker jag. Men inte så mycket mer. Kanske händer det 2017?

2016 är mineralernas år

Blev det så? På Season SPA på Holiday Club kan man ta ett magnesiumbad, det är så mycket action det blev av denna spaning tycker jag.

Vi dricker våra skönhetsprodukter

Nej det tycker jag inte. Däremot är det en stadig ökande medvetenhet om läkande och medveten mat och hur det vi äter påverkar oss och vår hälsa.

Meditation kommer ta stor plats i våra liv

Denna trend blev verkligen verklighet under året – kanske var det rentav den största hälsotrenden av dem alla.

Mindfulness en av årets hälsotrender 2016

Matcha kommer att finnas i allt

…ja, kanske i vissa kvarter i Stockholm men övriga Sverige har nog inte sett så mycket matcha under året. Och jag har fortfarande inte provat.

Olja blir din bästa vän

I spaningen avsågs rengöringsoljor snarare än olika sorters olivolja. Den här trenden vet jag inte så mycket om. Jag har ju precis upptäckt det här med serum efter att ha lyssnat på Kakans pod ”Under huden”. Stämmer denna trend?

Du lär känna adaptogenerna

Adaptogener är superörter typ maca och ginseng. Just dessa örter tycker jag har funnits ett tag; superpulver att mixa till exempel smoothies med. Jag använder det i min müsli, ibland kanske lite för mycket…

Nötmjölken får den uppmärksamhet den förtjänar

Nja. Nötmjölk var hett typ 2012 och fick inget uppsving under året. Tvärtom tycker jag att hela mjölkdebatten har svalnat av och det är varken konstigt att göra latte på baristahavremjölk eller vanlig mjölk. Allting funkar utan att man tagit ställning helt för eller helt emot.

It’s about the brain not the ass

Det spanades om att 2016 års stora hälsotrend handlade om att träna för den mentala hälsans skull och inte för att gå ner i vikt och rubriken ovan kommer från Lena Dunham som tränade för att lindra sin oro och ångest. Kanske är just detta den allra viktigaste hälsotrenden som finns och jag hoppas verkligen att den befäster sig under 2017 för just nu är det fortfarande i sin linda.

sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9504 sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9531

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger