Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vilken energi ger du till andra?

Vi har pratat mycket på jobbet om allt det som inte syns och hörs; men som vi ändå ger till andra. För visst känner du kanske igen hur du plötsligt kan bli sådär obeskrivligt trött och låg på energi efter ett möte med någon, även om det är kort och flyktigt, eller hur du kan bli uppfylld och inspirerad efter att ha träffat någon i farten eller i ett möte. Det är det där energiutbytet som hela tiden pågår mellan människor; det osynliga bagaget vi lämnar vidare till de vi möter.

Man kan ha haft en dålig morgon; men tar man med sig den energin till en vän eller kollega skickar man det bara vidare. Och det blir sällan bra. Tvärtom är det faktiskt inte så schysst. Varken mot en kund eller medarbetare.

Jag har inte tänkt på energi på det sättet förut. Däremot har jag under rätt många år tänkt tydliga tankar om att jag aldrig vill jobba på en arbetsplats som gör mig trött och som jag upplever som ”tråkig”. För mig är det viktigt med en miljö som ger energi och med en företagskultur som ger energi. Jag tar in så pass mycket av allt det som är runt omkring mig att jag blir för påverkad när det där som sitter i väggarna inte är bra. Och jag tror att jag är en person som gärna delar med mig av min energi att jag ofta måste fylla på med mer. Det blir ett energiflöde som matar sig själv.

Ikväll använder jag en annan slags energi: myset. Pepparkakor med polka och julmust i glasflaska. Tända ljus och allt det där. Julmys och jobb; bra kombo!

Jul Åre 5M0A5740Jul Åre 5M0A5745Jul Åre 5M0A5718

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Jag är livrädd för att upplevas av andra som en energitjuv. Jag vill sprida positivitet omkring mig. Den som inte är rädd för att rycka in och som andra upplever som en bra kompis och kollega.

  Hanna 2016-12-16 14:49:03 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   jag tror man sprider positiv energi bara genom att vara medveten om att man energi sprids mellan personer 🙂

   Sara Rönne 2016-12-16 22:21:40
   Svara
 • Sara! du känns som en person med typiskt bra energi! haha, på riktigt. Sådär rätt mindset till allting. (japp, sånt kan jag avgöra enbart via en blogg ;))

  ISA 2016-12-15 20:37:57 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   åh, jag hoppas verkligen att jag är så i verkligheten också!! tack för fin komplimang!

   Sara Rönne 2016-12-15 21:25:14
   Svara
 • Bra skrivet! Känner igen mig i mycket. Jag läste någonstans (minns inte vart tyvärr) att man alltid lämnar ifrån sig energi till den andre i ett möte med en person. Antingen positiv energi eller negativ. Det finns liksom inget neutralt. Intressant!

  Dessi 2016-12-15 19:20:14 http://www.dessi.se
  Svara
 • Det har funderar jag jattemycket pa. Det ar manga som anser att man ska inte umgas med energitjuvar, och undvika negativa manniskor och bara umgas med manniskor som ger en energi… Hmmm. Men jag vet inte jag. Det kan ju vara sa att en manniska ar i en jobbig fas i livet och behover en just da. Ska man bara droppa nagon for att dom inte har nagon energi att tillfora just mig? Jag tycker det kanns litet sjalviskt, och vad hander den dagen jag kanske behover vanner som star ut med mig nar jag ar lag? Blir jag ensam da for ingen orkar med mig och min inte langre positiva attityd? Ar det inte bast att vara arlig och erkanna hur man mar, vare sig det ar upp eller ner? Eller ska man ga omkring och latsas att man sprudlar av livsgladje for att man ar radd for att hamna i energitjuvsladan? Det kanns ju inte som det ar bra heller? Ja, som sagt… det har ar nagot jag funderar och funderar over.. Annars ar jag sjalv ar jag som en dynamo. Ju mer jag ror pa mig, (helst ute i naturen) desto mer energi far jag!

  Fia 2016-12-15 17:53:02
  Svara
  • Svar på Fias kommentar.

   jo, så kan det absolut vara – men jag tror man känner av när en person man tycker om är i en sådan fas i livet. det blir ju väldigt bokstavligt annars om man ska se allting här och nu. däremot har jag själv inte ork nog att vara med människor som alltid drar ner mig energimässigt och som inte tillför någonting – för det finns fullt av sådana människor också. men som kanske ger energi till andra – det är bara det att just vi två inte synkar. jag tror att vänskap handlar om det; bra energier som matchar varandra väl.

   Sara Rönne 2016-12-15 21:29:55
   Svara
 • Tänk så viktigt det är med energi! Hoppas och tror att om man ger positiv energi kanske personen ifråga tar emot den och för den vidare, kanske inte till mig men iaf till någon annan. Du ger mig positiv energi! och den tackar jag för! KRAMAR

  Hoppas du tycker att det är ok att jag idag tipsar om Musikhjälpen som håller auktioner för att alla barn i krigsdrabbade områden ska få rätt till skola. Jag auktionerar ut en av mina målningar, kika gärna in och titta på min blogg så hittar du tavlan och även länken till auktion.

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-12-15 14:48:07 http://www.evasvard.com
  Svara
 • I arbetslivet så är det inte så enkelt att ”välja” sina mötespartners. Det som har fungerat bra för mig efter en lång och dranerande dag är att bara få komma ut på en promenad och rensa tankarna eller ta mig till gymmet för att stänga in mig i min egna lilla bubbla. efteråt så är jag full av ny energi.
  Energi ut och energi in är livsviktigt för att vi ska orka med våra dagar 🙂

  Cecilia 2016-12-15 10:17:41 http://nouw.com/workhard
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   exakt; man kan inte alltid välja så det gäller att vara boostad – och att ge sig själv det krutet.

   Sara Rönne 2016-12-15 21:31:44
   Svara
 • Det här är intressant och viktigt, jag tänker på det mycket i arbetet och fungerar själv ungefär som du. Har ni på er arbetsplats pratat om hur ni ska jobba med det? (Dvs skapa energi, positiv sådan – som i min värld också ger ork till framåtanda och en trygghet i gruppen.) Ibland upplever jag att det räcker med att just prata om det, slå fast att man ofta påverkar varandra. Men samtidigt vore det bra med något mer handfast knep att ta till ibland …

  Moa 2016-12-15 08:55:16
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   vi har medvetandegjort det – och att man måste ladda sig själv för att kunna ge positiv energi till andra, oavsett om det handlar om morgonjogg eller att läsa en bok eller vad det nu är. jag tror inte att det finns någon som egentligen vill gå runt med negativ energi så alla vill i grund och botten samma sak.

   Sara Rönne 2016-12-15 21:32:47
   Svara
 • Exakt så här är det. Jag har aldrig haft så bra energi som jag har just nu. Och då umgås jag mest med mig själv eftersom jag är föräldraledig. Haha… Och familjen så såklart. Och så går jag ut och tankar upp förråden på energi hos bra affärspartners, goda vänner, sköna släktingar och så vidare. Livet blir så himla skönt, produktivt och givande!

  Mia 2016-12-15 08:00:03 http://www.menmia.se
  Svara
 • Intressant och så sant! Energin gör mycket, den kan avgöra en hel dag!

  Mari 2016-12-15 06:20:55 http://www.doitforyourself.isilife.se
  Svara
 • Oh ja, energier alltså… Jag är så in i nordens känslig alltså, platt fall kan det bli men även åt andra hållet, medryckande härligt. Jag får ofta tanka extra energi då jag troligen ger iväg ganska mycket av min egen. Jag får ofta höra att jag gör människor lugna, att jag utstrålar det på något vis.. Så jag hoppas och tror att det jag ger, verkligen ger något. Sen är det ju inte alltid så, men du fattar.. Livet! 🙂 Jag försöker verkligen tänka på vad jag sänder ut och ger. Viktigt, anser jag! Kram på dig.

  Angelica 2016-12-14 22:56:41 http://angeliqe.blogg.se
  Svara
  • Svar på Angelicas kommentar.

   jag med!! du känns som en person som ger jordnära härlig energi! och detta skrev jag innan jag ens läst hela kommentar! sjukt ju!

   Sara Rönne 2016-12-15 21:35:59
   Svara
 • Ja! Det är så betydelsefullt, åt endera hållet! Och när man märker hur andra påverkar en men också hur man själv gör det, det är sån stor skillnad beroende på om man trivs, är bekväm, känner sig uppskattad för sitt jobb etc.

  Emma 2016-12-14 22:47:53
  Svara
 • Klokt! jag har turen att ha en kollega som säger till mig om jag är på dåligt humör 🙂 hehe. Han säger ifrån på ett bra sätt alltså, det där kan annars bli väldigt fel.

  pilla 2016-12-14 22:08:52 http://utochspring.com
  Svara
 • Så himla intressant ämne!
  Ibland blir det verkligen (extra) tydligt hur man påverkas av arbetskamrater. Men som du säger; det blir man ju varje dag, mer eller mindre. 🙂

  Trail & Inspiration 2016-12-14 19:53:20 http://www.trailinspiration.se
  Svara
 • Så sant och så viktigt!! Klokt inlägg som jag tar med mig i vardagen (och helgerna såklart).

  Katrin 2016-12-14 19:46:43 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger