Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Fula bananer

Jag ett gäng fula bananer i min fruktskål – och det finns en massa grejer att göra på bananer. Bananglass till exempel. Eller göra det hemliga supertricket för krämiga smoothies. Bananpannkaka. Och min favorit: bananbröd.

I somras gjorde jag bananbröd med choklad – och gav fem nya sätt att äta banankaka på.

Och tidigare i år gjorde jag en sötare variant av banankaka som mer liknar sockerkaka – som var riktigt god.

Igår kväll svängde jag ihop ett bananbröd inspirerad av ett recept från Fredriks fika, eftersom han lovade att det skulle gå så snabbt. Och snabb var den. Godast blev det att äta morgonen efter – så man får allt ha lite tålamod ändå

Bananbröd recept

Du behöver:

Några mogna bananer
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form
2. Mosa bananerna
3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål
4. Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet
5. Häll smeten i formen
6. Grädda brödet i ca 45 minuter

bananbröd bananbröd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sanne Alexandra
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Man
Marcus Schuterman
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Man
Viktor Frisk
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Philip Conradsson
Home
Amelia Widell
Man
Johan Hurtig
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström