Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fula bananer

Jag ett gäng fula bananer i min fruktskål – och det finns en massa grejer att göra på bananer. Bananglass till exempel. Eller göra det hemliga supertricket för krämiga smoothies. Bananpannkaka. Och min favorit: bananbröd.

I somras gjorde jag bananbröd med choklad – och gav fem nya sätt att äta banankaka på.

Och tidigare i år gjorde jag en sötare variant av banankaka som mer liknar sockerkaka – som var riktigt god.

Igår kväll svängde jag ihop ett bananbröd inspirerad av ett recept från Fredriks fika, eftersom han lovade att det skulle gå så snabbt. Och snabb var den. Godast blev det att äta morgonen efter – så man får allt ha lite tålamod ändå

Bananbröd recept

Du behöver:

Några mogna bananer
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form
2. Mosa bananerna
3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål
4. Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet
5. Häll smeten i formen
6. Grädda brödet i ca 45 minuter

bananbröd bananbröd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Niklas Berglind
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk