Idag öppnade Åre för säsongen med ett helt gäng liftar; Hamre i Duved och VM8:an i Åre by och en lift i Rödkullen och – faktiskt även en park. Jag anade att folk skulle hänga på låset så när jag var ute på morgonpromenad kikade jag upp mot backen och jo, mycket riktigt såg jag ett helt gäng åkare.

Framåt förmiddagen träffade jag Katrin och så tog vi några åk. Jag tror inte jag åkt såhär tidigt på säsongen förut, det skulle vara i Whistler då, och min målsättning var att känna på utrustningen lite. Och var jag själv står såklart.

Jag tycker att premiärdagen är svajig varje säsong – så också i år. Efter att ha noterat hur jag tappade stabiliteten och kraften i fötterna eftersom pjäxorna klämde mina tår tror jag bestämt att det får bli nya pjäxor den här säsongen.

Men; jag minns också hur jag för bara två år sedan hade problem med min åkning för att min rygg strulade och nervbanorna inte kopplade rätt muskler vilket skapade påfrestning och begränsade mitt rörelsemönster vilket man tydligt kunde se när jag åkte. Den känslan försvann förra säsongen och är helt borta vilket känns så skönt!

Varje skidpremiär förtjänar en varm choklad så vi var in på Åre Ski Inn och fikade lite – en bra start på den här säsongen!

Åre skidor Åre skidor Marmot Åre skidor Åre skidor köpa nya pjäxor åre

0