Imorgon öppnar Åre för skidåkning: den 19 november. Jag siktar på att hänga på låset vid premiären; ta några åk och en fika uppe i backen. De största nyheterna i Åre inför säsongen 2016/2017 är inte så mycket i backen utan snarare nere i byn:

 

Espresso House öppnar i Bubblanhuset vid Åre torg

 

Jag brukar längta efter en Espresso House-latte och ser fram emot denna öppning. Byn har inget riktigt bra kaffeställe som är öppet hela året så jag tror att detta kan bli bra. Jag tror inte att det finns anledning för övriga kaféaktörer i byn att bli oroliga över denna etablering. Fler branschkollegor genererar utveckling.

 

SATS har öppnat i Åre

 

Det vet ni ju redan. 800 kvm träningsyta fördelat på inglasat takgym, stor yogasal med glasvägg och cykelsal. Här är bilder från SATS Åre.

 

Restaurang Grow öppnar på Holiday Club i Åre

 

På Grow blir köttet tillbehör och grönsakerna får ta huvudrollen. Här äter man efter konceptet family style med olika smakresor varje kväll. Fat och skålar med grönsaker och röror ställs ut på bordet – och så väljer man tillbehör genom val av kött, fisk eller vegetariskt. Genom att laga färre rätter läggs all kärlek på huvudrätten och man kan köpa in bättre råvaror. Dessutom minskar matsvinnet. Här är med info om Grow!

 

Care of Gerd utvecklar Season SPA

 

Du har förmodligen hört talas om Season SPA i Åre innan. Det beror på att det är helt nytt. Season SPA öppnar den 18 december med produkter från ekologiska Care of Gerd från Jokkmokk. De har dessutom varit med och tagit fram konceptet med bland annat basturitualer, yogamassage och så signaturbehandlingen After Mountain med bland annat magnesiumbad. Syftet är att ge återhämtning efter en dag på berget!

 

Ny flyglinje mellan Åre och London

 

Lagom till säsongen startar Easyjet en flyglinje mellan Åre och London. Det blir härligt med fler britter i Åre – men framförallt ger detta mig chans att faktiskt åka till London lite enklare. Jag hade en riktigt bra helg i London förra november.

SATS Åre

SATS Åre ger ljus i kvällen. Det gör också VM8:an!

0