Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Gör en ätbar julklapp – supermüsli på burk


Jag har börjat med julen. När jag var i Stockholm bakade vi lussebullar med fyllning och igår kväll tog jag fram ljusslingor och adventsstjärnor. Jag gjorde egen müsli också, som jag hällde upp på glasburk och det slog mig att detta är den perfekta ätbara julklappen.

Att göra ätbara julklappar är rätt så populärt. Från att baka kakor till att lägga ingredienser till en kaksmet i burk och ge bort. Man kan också göra smaksatt salt i en mängd olika variationer (med torkade örter till exempel) och lägga i fin burk och ge bort och man kan förmodligen göra likadant med socker. Man kan också göra en chocolate body scrub och försöka att inte äta den!

Müsli på burk som en julklapp att ge bort är nog det jag skulle göra ändå. Jag har rätt mycket åsikter om müsli och kan tycka att det fins så mycket tråkiga müslisorter i matbutikernas hyllor. Den jag gillar bäst är den med ingefära från Finax Urkraft. Men jag tycker väldigt mycket om att göra egen müsli.

En gång gjorde jag müsli med smak av choklad

En annan gång gjorde jag supermüsli med bland annat nyponpulver och annat härligt

…man vill ju liksom att frukosten ska se ut typ såhär!

Det lyxigaste på en frukost är bra bröd, gott pålägg med allra helst skivade perfekt kokta ägg, kaffe med mörk med rund och lång smak, färskpressad juice, generöst med tid, härligt sällskap – och så en god yoghurt med lyxigt god müsli. Inget torrt och tråkigt och dammigt med bara torkade russin!

Jag brukar anpassa min müsli beroende på humör och säsong och igår kväll gjorde jag müsli med kanel. I en burk hällde jag dinkelflingor, linfrön, chiafrön, pumpakärnor kokosflingor, macapulver, nyponpulver, baobabpulver, kanel, kokossocker, honung och kokosolja. Jag rörde runt alltsammans och hällde ut på en plåt och rostade i ugnen ett tag. Sedan doftade det återigen härligt god müsli i hela lägenheten. Ljuvligt!

ätbara julklappar musli i burk ätbara julklappar musli i burk ätbara julklappar musli i burk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Ååh, blev himla sugen på att göra till mig själv hehe! Ser så gott ut!

  Clara 2016-11-14 06:26:01 http://Claratoll.se
  Svara
  • man behöver egna julklappar. egen müsli är min bästa vardagslyx!

   Sara Rönne 2016-11-14 10:31:26
   Svara
 • Låter supergott, men om man rostar – är det inte granola då? Jag har en granola jag älskar som går att köpa (Chelisie´s organic granola) och en jag brukar göra ur boken Hälsokick! av Marita Karlsson. Jag tror jag hittade den boken via din blogg, men är inte säker… God är granolan i alla fall 🙂 Och tack för tipset om julklappar – ska definitivt göra lite granola.

  anneliten 2016-11-13 18:13:45 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
  • ingen aning, vet inte skillnaden mellan müsli och granola faktiskt

   Sara Rönne 2016-11-13 18:16:04
   Svara
 • Lussekatter med fyll hørtes godt ut! Har du lyst å dele oppskrift? Muslien med sjokoladesmak må jeg prøve 🙂

  Lone 2016-11-13 17:59:35 http://www.lifeinarctic.com
  Svara
 • Mmm det ska jag banne mej göra…ge bort en burk av min hemgjorda musli 🙂

  Cecilia 2016-11-13 17:31:37 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Tack för goda tips!

  Karin härjegård 2016-11-13 15:58:08 http://karinharjegardsblogg.blogspot.com
  Svara
  • 🙂

   Sara Rönne 2016-11-13 16:10:02
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Ida Warg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Kevin Triguero
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Viktor Frisk
Home
Sanna Fischer
Man
Marcus Schuterman
Man
Johan Hurtig
Home
Amelia Widell
Man
Philip Conradsson