Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En stjärnhimmel för stressade själar

Jag tycker om mörkret. Det är som en bubbla som kapslar in mig i allting som är härligt. Mörkret och musiken ger ett skönt flow när jag springer om kvällarna. Mörkret tillsammans med pannlampans sken ger mig en mjuk själ när jag är på fjället i tystnaden.

I bäckmörkret åkte jag och Hazel till Ullådalen ikväll. Det var första gången den här vintern som jag drog på mig mina skidkläder. Tredje gången jag snörade på mig mina tjockaste vinterkängor. Första gången var igår. Andra gången imorse.

Det har snöat så mycket att det känns som jul. Snön ligger tung på granarna som på ett vykort. Men det är fluffig och lätt snö som har överraskat de porlande bäckarna som inte hunnit frysa ännu. När jag kastar upp snön i luften glittrar det som kristaller i pannlampans sken.

Ikväll vadade vi i snön bredvid spår där någon nyss åkt skidor. Och det är bara början av november och det känns som det var igår som fjällbjörkarna gick i guld.

Mellan två granar la jag mig ner i snön och blickade upp mot månen och en stjärnbeströsslad fjällhimmel. Och tänkte att precis det här är vad alla stressade själar borde göra!

När jag kom hem staplade jag ved i brasan och tände mysbelysningen i fönstret. Julkänslan på fjället följer med in till TV-skärmen. Valdramat i USA är som en uppesittarkväll före jul; men med mer drama än vid just jul. Jag kommer vara tom på ord om Trump går segrande ur det här. Det kommer att behövas så väldigt många stjärnhimlar för världen.

marmot 5M0A3442 marmot 5M0A3443

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Vad mysigt! Ja det blir nästan lite magiskt med den glittrande snön och dämpade ljudet. Igår tog jag en premiärtur i snön, när man väl kommit ut är det sällan man ångrar sig 🙂

  Moa - Women's Health 2016-11-09 17:24:26 http://www.womenshealth.se/blogs/moaquist/index.htm
  Svara
  • eller hur – det är härligt i själen!

   Sara Rönne 2016-11-09 21:11:16
   Svara
 • Tänk att ligga där mellan granarna i snön och blicka upp på himlen… Försöker känna in känslan OCH bestämmer mig för att det ska finnas med på min lista övre bra saker jag vill göra för att må bra och hjälpa mig ur mitt utmattningssyndrom. Må gott!

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-11-09 13:39:47 http://www.evasvard.com
  Svara
  • jag tror att det är välgörande!

   Sara Rönne 2016-11-09 16:57:36
   Svara
 • Så himla fint, tack för det. Och tyvärr blev det ju sådär och ikväll hoppas jag på en riktigt klar stjärnhimmel. Stor kram på dig!

  Katta Bucketlife 2016-11-09 11:38:38 http://www.bucketlife.se
  Svara
  • japp. jag med!

   Sara Rönne 2016-11-09 16:58:23
   Svara
 • Tack Sara. Det här var precis vad jag behövde efter en morgon då precis allt gått fel.

  Jenny 2016-11-09 10:23:02
  Svara
  • vissa morgnar är sådär alltså!!

   Sara Rönne 2016-11-09 16:58:46
   Svara
 • Wow så bra skrivet….kunde leva mig in i känslan att ligga där i snön, trots att jag inte gillar snö. Kan kanske bero på att man kan behöva stanna upp och stressa ner. Men nu känner jag mig inte stressad men det hade varit trevligt att ligga där och fundera en stund…oj så flummigt skrivet det blev nu haha

  Cecilia 2016-11-09 05:03:10 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
  • haha tycker om din kommentar!!

   Sara Rönne 2016-11-09 07:52:21
   Svara
 • Alltså på riktigt, Sara, det här var ett sånt där inlägg där jag inte hittar ord. Så jäkla bra!

  Katrin 2016-11-08 21:32:58 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Tack Katrin!

   Sara Rönne 2016-11-08 21:37:23
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Man
Niklas Berglind
Mode
Petra Tungården
Mode
Linn Eklund
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Home
Sanna Fischer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson