Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bra tips till din vinterlöpning

Igår var det runt åtta minusgrader med snålblåst och snö i luften. Bäcksvart såklart, eftersom klockan var efter 16. Jag satte på mig pannlampan och stack ut på en löprunda i snödrivorna och kom på några bra tankar längs vägen. Bland annat hur jag alltid skriver om vad jag har på mig när jag tränar på vintern eftersom ni är många som undrar. Och jag tänker att det inte behöver vara så svårt. Jag har många knep och här är några av dem:

Du behöver inte ha en tjock jacka. Ni är många som bor söderöver där det inte är jättekallt särskilt ofta. Skippa den tjocka vinterjackan: köp en mellanvariant på jacka som funkar fint vår och höst och köp istället ett extra lager underställ som kan användas vid fler tillfällen. Igår kväll hade jag två underställströjor och en jacka som egentligen är mer av höstkaraktär.

Du behöver inte ha tjocka vinterlöparskor. Jag springer förvånansvärt ofta i mina tunna terrängskor som jag använder också på sommaren. Men, är det vinter så har jag merinoullstrumpor på mig. På så sätt håller jag värmen, även när fötterna blir fuktiga av snön.

Du behöver ha underställ. Det är på riktigt ett året runt-plagg, ja faktiskt ett riktigt superplagg. Fibrerna i underställ transporterar bort fukt på ett helt optimalt sätt och plagget håller dig varm när det är kallt och kall när det är varmt. Underställ är grejen även om du bor i Skåne.

Du ska aldrig ha bomull. Det blir så onödigt kallt.

Du ska ha reflexer. Så att du syns.

Jag tycker också att du ska läsa dessa inlägg:

Mina tips för löpning i mörker

Kläder för löpning i vinter

Åre Draklanda 5M0A3302

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Precis när jag funderar som mest på att ev ha andra skor på vintern (för första gången i så fall) – du om någon kan ju svara bra på det! Har alltid sprungit i vanliga skor utan lösa dubbar, det är upptrampad snö på gångvägar/stigar alt. gator och trottoarer där jag springer. Alltså snö ibland, slask ibland, grusat ibland, sällan is eftersom jag då väljer en annan väg. Har dock insett att om jag t ex ska kunna springa intervallpass i snö så måste jag ha lite bättre fäste än på sommarskorna, som ändå funkat bra vid vanlig jogg. Och då är frågan: vad ska jag välja? Icebugs har känts lite onödigt på dessa breddgrader och många säger att de känns hårda på fötterna (andra älskar dem), men vad sägs om vanliga trailskor? Har aldrig provat men de kan man ju ha året runt? Och hur tänker man med trailskor vid barmark; jag springer inte trail men på vägar och stigar utan asfalt en del, är de bra även på fint underlag med lite grus och höstlöv t ex?

  A mamman 2016-11-09 09:44:18 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Kanoninlägg som alltid!

  Noor 2016-11-08 14:04:50
  Svara
 • Tips var man kan köpa bra ”mellanvariants jackan”? Bra märken? Bra kvalité? Vad använder du dig av?

  Carro 2016-11-08 12:25:32
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Kolla på Sportamore! Mitt tips är Devotion jacket som jag använder rätt stora delar av året och som passar fint med flera lager under även på vintern (om det inte är superkallt).

   Sara Rönne 2016-11-08 21:09:00
   Svara
 • Ja underställ alltså. Man kan inte ha för många. Jag har ett gäng som passar för olika saker: mysa i, springa i, åka skidor i, bli varm efter en kall dag i och så vidare…

  Mia 2016-11-08 09:52:35 http://www.menmia.se
  Svara
 • Har aldrig förstått det där med att ha varma skor. Jag är typ den mest frusna i HELA världen och jag har aldrig frusit i ett par vanliga skor. Händerna däremot, de är fasen svåra att hålla varma. Där springer jag med varmaste tumvantarna vintertid och ändå fryser jag så jag mår illa när de börjar tina 🙁

  Anna 2016-11-08 07:09:16 http://piggelina.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger