Igår var jag hemma hos Linda som grundat Better Bloggers men som snart släpper en gigantisk nyhet som berör just Better Bloggers. Jag och Linda träffades första gången när jag var med i hennes podcast Blogg Business – som också gästats av till exempel PT-Fia, Clara Lidström, Flora Wiström och cirka mängder av giganter inom bloggvärlden. Hon har också suttit i många morgonsoffor i TV och pratat bloggbransch och allt som rör den; från marknadsföringslagar till digital påverkan.

Andra gången vi sågs hälsade hon på mig i Åre och på den vägen är det. Igår var jag som sagt hemma hos henne. Och åt brunch mitt på eftermiddagen och pratade gemensamma projekt.

Jag blev glad av vimplarna som mötte mig redan i hallen och i Lindas vardagsrum låg bloggmakten som en trave böcker på hennes hylla.

Till dig som bloggar idag och verkligen vill satsa på din blogg vill jag säga en sak: Välkommen till ett rätt så nytt men ett riktigt spännande yrke. Här finns alla möjligheter och de kommer i en mängd former och sätt att göra det på.

I somras ringde jag Linda när jag var ute och sprang på Pilgrimsleden och jag var så exalterad för jag hade kommit till en insikt. Det som gör en bloggare till påverkare inom sin nisch är förmågan att leda. Att ta ledarrollen i en digital värld handlar inte om att vara provocerande, att lägga ut bilder på perfekta saker eller att vara den som nätverka skiten ut alla andra. Men det handlar om att stå för den man är, det man tror på, det man vill förknippas med och att göra sin grej. Det sämsta du kan göra är att vara som alla andra och göra som alla andra.

Igår pratade vi om vikten av att ha en plan. Att bli en påverkare är inget som bara händer. Det är alltså inget som händer per automatik när du bloggat i ett år eller tre eller tio. Det är snarare resultatet av din plan du lagt och tagit action på för att göra din grej.

Två bloggare som är tydliga exempel på allt det där ovan är Elna Dahlstrand och Elin Häggberg. De bloggar inom två helt olika områden men har båda tagit på sig ledartröjan på olika sätt. De är inte störst i hela bloggvärlden sett till statistik, men de är tydliga påverkare inom sina områden och har båda tilldelats expertroller av externa parter. Kanske det ultimata beviset på att man är en påverkare.

Ungefär såhär såg det ut igår:

lalinda 5M0A2791 lalinda 5M0A2813 lalinda 5M0A2822 bloggare författare 5M0A2811

Sista bilden förresten: böcker skrivna av bloggare. Power! PT-Fias bok Trappträning finns i min egen bokhylla hemma i Åre. Rekommenderas!

0