Jag köpte en ny kamera när jag fyllde år; systemkameran Canon 5D Mark IV. En fullformatskamera. Det blir min tredje systemkamera i ordningen; den första köpte jag begagnad och jag tror det var en Canon EOS 60D. Sedan köpte jag en sprillans ny Canon EOS 7D. Och nu köpte jag en sjukt dyr superproffskamera.

Mitt sug efter en Canon EOS 5D vaknade på riktigt i somras men jag ville vänta in nya Mark IV eftersom jag ville ha en snabbare kamera än föregångaren. Min Canon 7D är snabb; den kan ta bilder fort efter varandra vilket gör den bra för sport, äventyr och action. Canon EOS 5D Mark IV ska också vara snabb.

Problemet när jag köpte kameran var att Adobe inte kunde läsa in de nya raw-filerna. Att fota i raw är något jag verkligen rekommenderar om du jobbar med bildbehandling. När du fotar i raw så sparas mer information i bilden. Eftersom Adobe inte fick tillgång till informationen om det nya raw-formatet innan kameran släpptes på marknaden så har de förmodligen jobbat som illrar. Och jag har varit lite opepp på att börja använda kameran eftersom jag inte tycker om att fota i jpeg när jag använder systemkameror.

Men nu kan Photoshop och Camera Raw läsa raw-filerna. Och jag är lycklig. Sådär förtjust pryllycklig som man kan bli över något nytt!

Ni är några som vill ha mer vardag och – otippat – outfitbilder här i bloggen. Det här hade jag på mig när solen gick ner bakom trädtopparna. Gummistövlar är standard om eftermiddagarna när jag är ute och går på myren eller längs sjön. Nästa gång ska jag fånga en vanlig outfit!

Åresjön höst Sara 5M0A1041 Åresjön höst Hazelwing 5M0A1158 Åresjön höst Sara 5M0A1019

Och såhär vackert var det runt omkring mig:

Åresjön höst 5M0A0946 Åresjön höst 5M0A0983 Åresjön höst 5M0A0971 Åresjön höst 5M0A0969

0