Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fira på fjället

ICA

Helgen på Helags var efterlängtad och planerad sedan lång tid tillbaka. Det är fint att samla sina vänner på ett fjäll. Naturen ger möjlighet för såväl egna tankar som långa samtal. Dessutom smakar god mat bättre på fjället!

Jag älskar att fira och gjorde det på flera sätt under dygnet på Helags. Eftersom jag hade mina vänner med blev hela helgen ett slags firande av vänskap – men jag firade också att jag simmat klart ICA-Klassikern!

Bara för att jag är klar med simdelen av ICA-Klassikern så innebär det inte att jag kommer sluta simma. Det blir fler simtag framöver! Simning är bra träning som ger vila åt tankarna. Lite som vandring som också är skonsamt och som låter tankarna springa fritt. Såväl simning och vandring är sådant som man kan göra hela livet!

Nästa gren i ICA-Klassikern är löpning och då får ni följa med min bloggkollega Niklas Berglind! Jag tar nog och springer den jag också…

ICA-Klassikern är ett kul sätt att ta sig an alla grenarna i En Svensk Klassiker fast fördelat över hela året. Vi som gjort simdelen av ICA-Klassikern har haft många veckor på oss att simma tre kilometer och för nästa gren som är Lidingöloppet så har du sex veckor på dig att klara av de tre milen. Det är en alldeles lagom utmaning som räcker hela året och som passar dig som vill börja träna – eller som vill träna varierat och prova på lite olika saker under hela året. Här kan du läsa mer om ICA-Klassikern!

Det som är så härligt med utmaningar är att känna sig nöjd när målet är nått. Det är en känsla som gör att man växer. Och som gör att man vågar lite mer i nästa steg.

Firarmaten på fredag kväll när vi kom upp till Helags fjällstation blev gnocchi med brynt kaprissmör. Det är definitivt något ska jag laga fler gånger; det var riktigt gott!

Vi tillagade middagen på trangiakök i ”Sviten” på Helags fjällstation. Ursprungsplanen innefattade tätning men prognosen visade snudd på storm och denna gång visade den inte fel. Därför satt vi inne och myste med varm mat samtidigt som vi lyssnade till vinden som ven och det snöblandade regnet som smattrade mot rutan. Jag kan inte låta bli att älska väder!

Helags fjällstation Helags fjällstation IMG_6361 Helags fjällstation

Ett av de viktigaste tipsen under en vandring är att inte ha bråttom. Stanna ofta och ta paus. Landskapet runt omkring förtjänar det – särskilt i fjällen. Vi hackade choklad och blandade med nötter och fick därigenom trail mix – eller rallarsnus som det lite roligt heter. Mixen av salta nötter och mörk, söt choklad alltså!

Jag vill också tipsa om ICA Gott Liv bars – den med smak av äpple och kanel blev min favorit!

Helags vandring IMG_6140 Helags fjällstation IMG_6323 Helags fjällstation IMG_6190

Den sista måltiden innan vi kom hem igen var wraps som vi gjorde vid en sjö någonstans i Härjedalen. Jag hade dessutom ett gäng vedträn så vi fick till en fin eld också. Vi stekte halloumi och grönsaker och lade i tortillabröd som vi rev färsk koriander över. Det är de små sakerna som sätter guldkanten. Som god mat och utmaningar. Det gör allting värt.

Helags vandring IMG_6467 Helags vandring IMG_6477 Helags vandring IMG_6497 Helags vandring IMG_6481 Helags vandring IMG_6425

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger