Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hör du tystnaden?

Det har varit morgon igen. En grå sådan, om än lite oförarglig. Inte alls en vacker sensommarmorgon likt de ni har i söder just nu. Utan snarare en försiktig påknackning från hösten som verkar vilja säga att den är på väg nu.

Igår var jag och köpte klossar till mina landsvägsskor. Klossarna klickar man i pedalerna och de finns i olika varianter; man kan antingen ha SPD eller SPD-SL. Jag har SPD på min cyclocross och SPD-SL på min landsvägscykel. Om du cyklar spinning på gymmet med cykelskor så är det SPD du har och länge körde jag också SPD på min gamla landsvägscykel.

SPD SL-klossarna slits snabbt eftersom de är gjorda i rätt mjuk plast och även om man sitter på cykeln när man cyklar så blir det några steg på asfalt här och där ändå. I början av sommaren när jag skulle cykla landsväg så funkade det en dag inte längre att klicka i skorna och sedan dess har jag varit för lat för att köpa nytt.

Men så monterade jag på de nya klossarna igår kväll och imorse var jag inte alls lat utan stack iväg och cyklade några mil före frukost. Det är ju märkligt hur vissa saker tydligen inte är lika jobbigt som andra saker…

Morgonen var sömnig och fridfull och på ett ställe där inte ett enda ljud hördes stannade jag och lyssnade på tystnaden. Jag älskar lugnet i mina fredagskvällar och jag älskar stillheten i mina lördagsmorgnar och att cykla min favoritrunda är ett fantastiskt sätt att leva min morgon på.

När jag kom hem var jag kall. Jag cyklade med underställströja och vintertights men jag hade behövt booties på skorna; fartvinden gick rätt igenom meshen på ovansidan och sista milen fantiserade jag om allting varmt: bastu, brasa, varm dusch och en stor kopp kaffe. Det finns en viss njutning i det också.

cykling sara IMG_6830 cykling sara IMG_6824 cykling sara IMG_6823 cykling sara IMG_6819 cykling sara IMG_6826 cykling sara sörbo IMG_6834 cykling sara eriknäsbo IMG_6832

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Titeln på det här inlägget är så fin!! Och jag tokdiggar texten och bilderna, vill verkligen lära mig cykla!

  Katrin 2016-09-18 20:25:10 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Visst är den! De inledande orden på låten Blåa blåa bergen. 🙂 Du cyklar ju redan!

   Sara Rönne 2016-09-19 21:54:15
   Svara
 • Östersund bjöd på liknande väder – trist och grått vid första ögonkastet men väl där ute i skogen så var det friskt, vackert och rogivande. Jag sprang i samma (lika heter det väl?) jacka som du, så pass gillar jag den cykeljackan från craft. Jag har den i två färgsättningar redan men sneglar på något nytt nu.

  Sara Borg 2016-09-18 10:48:04 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
  • längtar ännu mer till höstigare färger nu. och gärna lite sol, om man får vara girig. 🙂

   Sara Rönne 2016-09-18 12:36:02
   Svara
 • Alltså, de där turerna på din cykel verkar onekligen helt underbara. Fina du! Ha en fin söndag <3

  Mari 2016-09-18 09:41:23 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • älskar dem verkligen!

   Sara Rönne 2016-09-18 12:36:18
   Svara
 • Jag vill också ha kyla och krispiga cykelturer här lite mer söderut. Så pass färdig med sommar nu! Skärp sig september!

  Lisa Livet från den ljusa sidan 2016-09-17 21:18:05 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
  • haha!

   Sara Rönne 2016-09-17 21:49:24
   Svara
 • Nei, nå MÅ jeg få syklet mer før frosten kommer! Her er høsten alt godt i gang, så det er bare å skynde seg 🙂

  Lone 2016-09-17 19:24:23 https://www.facebook.com/lonekunst/
  Svara
  • ja! cykla imorgon?! 😀

   Sara Rönne 2016-09-17 19:48:15
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Sanna Fischer
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Man
Kevin Triguero
Home
Amelia Widell
Mode
Linn Eklund
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson