Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Älskade september

September är min månad. Det är min födelsedagsmånad och på det stora hela en månad som kan leverera en hel drös med finheter lite oavsett var i livet – eller världen – man är. Och jag tänker i alla fall vara i Sverige.

Att skapa bucket lists för årets säsonger är något jag gör med barnslig förtjusning. Det är som äventyrslistor som kittlar fantasin som en skattkarta. Idéerna till mina listor föds från den senare delen säsongen innan och skapas genom förväntan och längtan.

Men just den här sensommaren har min längtan inte riktigt hunnit med och min höstlista blir i ett mindre format och inte lika lång.

Förra året så längtade jag efter en hösthelg i skärgården, vilket jag fick och dessutom blev den sådär kalasbra så att man knappt tror att det är sant.

I år längtar jag efter en cykelhelg och det tänker jag prioritera i september. Jag har tidigare rätt så ironiskt konstaterat att högsommar inte är min bästa cykeltid och så har det inte varit i år heller; men hösten är magisk från cykelsadeln. Kolla dessa vägar i Gästrikland från en tidigare höst – hela världen går liksom i guld!

Det finns några andra sådana där upplevelsehelger som jag också gärna vill få till på utvalda ställen. Jag vill till havet och västkusten en blöt och lite råkall senhösthelg när det är naket och vackert och en massa väder. Jag vill paddla och springa och se ut genom en fönster med regnsmatter. Och så vill jag till Helags och upp till toppen på fjället med tjocka höstiga moln nedanför.

Men jag vill också gå inomhus. Träna på gym(!). Det där utropstecknet kommer sig från att det var så otroligt länge sedan jag tränade på inomhusgam och jag har ju aldrig egentligen haft en längtan tillbaka. Förrän nu när jag vet att jag kommer att ha cirka fjällens bästa gym på jobbet.

Jag vill yoga också. Den längtan har vaknat till liv på riktigt och jag funderar vilken tjänst jag bäst streamar från. Eller om jag kanske ska sätta ihop mina egna sekvenser. Jag vill använda yogan som mental styrketräning och som träning som stärker kroppen inifrån. Men jag har noll längtan till instagrambekräftande positioner.

Och – precis som varje höst vill jag vara stark inför vintersäsongen. Jag blir alltid extra pepp på trapp- och backträning på hösten. Att lägga planer och styra upp. Häromkvällen låg jag och surfade runt på vinterns nya skidkollektioner. Om bara några dagar kan det ju faktiskt se ut såhär!

Vad tycker du om september? Och vad längtar du till?

första snön i åre första snön i åre 03

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • dina bilder fick mig att längta så efter frost och knastrande höstgräs runt stugan. Efter kyligare dagar och stavgång i slalombacken. Bästa tiden kommer ju nu!

  Helena Enqvist 2016-09-02 13:28:06 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
  • så vackert! jag vill till storhogna också, och då är din guide bra!!

   Sara Rönne 2016-09-02 16:12:00
   Svara
 • när jag ser bilder på snö i Åre fjällen längtar jag till vår sportlovs vecka som innehåller så mycket !

  elisabeth 2016-09-02 10:33:44 http://www.ringgatan8.se
  Svara
  • åh, härligt. var tillbringar ni den?

   Sara Rönne 2016-09-02 11:02:16
   Svara
 • Underbar lista – skulle vilja hänga med dig på allt! Och bilderna, helt fantastiska!! Är de från förra september? Så vackert!

  Katta Bucketlife 2016-09-01 21:47:54 http://www.bucketlife.se
  Svara
  • Jag tycker att du SKA hänga med mig på allt. De är från förra och förrförra året. Tycker om dem mycket!

   Sara Rönne 2016-09-01 21:49:09
   Svara
 • September och oktober är magiska månader. Älskar!
  Jag spånar på lite upplevelser, man har inte bestämt vad det blir (än). 🙂

  Rund är också en form! 2016-09-01 21:20:19 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
  • spännande att se vad du spånar fram till!

   Sara Rönne 2016-09-01 21:49:27
   Svara
 • Jag längtar efter krispiga löprundor i höstsol! Mmmmm.

  Träningsblogga 2016-09-01 21:13:48 http://traningsblogga.se
  Svara
  • ja!! klar luft som går lätt att andas!

   Sara Rönne 2016-09-01 21:49:43
   Svara
 • Så underbart! Fina september.. ser fram emot allt de krispiga som väntar 🙂

  mari 2016-09-01 21:13:45 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • jag med! och jag tror att det kommer komma sjukt snart.

   Sara Rönne 2016-09-01 21:50:32
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Man
Johan Hurtig
Man
Kevin Triguero
Mode
Linn Eklund
Home
Sanna Fischer
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson