Jag skrev det där som står i rubriken till en bild på Instagram (jag heter @sararonne där) häromdagen och mantrat har fastnat i min hjärna. Ju mer jag tänker på det desto mer saker som jag tycker om symboliserar det.

Just den dagen var jag på väg uppför ett berg i Åre. På toppen började det regna småspik och det var fantastiskt. I funktionskläder är allt skitväder rätt så fantastiskt (om man inte är ute för länge eller har skavsår eller ont någonstans eller taskigt med energi). Uppför och småspik och jag var i mitt esse.

Igår kväll tog jag en sen kvällsrunda. Jag hade på riktigt suttit inne och jobbat konstant hela dagen och inte ens knäppt av min Moccamaster från förmiddagens bryggkaffe. Tids nog knäppte den av sig själv i tron om att den glömts bort.

Att sitta still sådär en hel dag är totalt ohälsosamt av flera skäl och det är ju en evinnerlig tur att jag inte gör det så ofta men njutningen att få sticka ut på en löptur i kolmörkret efteråt alltså. Ren och skär lycka.

Jag älskar att springa i mörker. Det är som att alla sinnen är mycket starkare då. Och på samma gång så är omvärlden så totalt frånvarande. Det är som att vara i sin egna bubbla – precis som när det regnar småspik. When the going gets tough och så vidare. Eller så är det inte särskilt tufft alls utan alla andra väljer bara helt andra tillfällen. Som tidpunkter mitt på dagen som är mina absolut tråkigaste om jag inte springer långpass i en skog eller på ett fjäll.

Det har varit fullmåne så många kvällar i rad nu att jag dessutom lever i en dubbelvärld av enorm sömnbrist och evinnerlig energi. Det är så knasigt att jag inte kan sova när det är fullmåne – och jag tycker att den senaste tiden har det blivit allt värre med det där. Kombinationen med att min hjärna går på full speed med mina jobbprojekt och alla bra idéer jag måste knyta en röd tråd genom gör kanske måneffekten extra påtaglig. Men jag tänker att det är sådant som kvällsjoggar i nattmörker nog kan bota.

Till veckan måste jag skaffa mig en bra pannlampa. Förra säsongens har blivit utbränd.

träningsglädje åre träningsglädje åre träningsglädje åre träningsglädje åre

 

0