Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Söndagsträning

Ullådalen är det ställe i Åre dit jag åker året om. Terrängen funkar för allt: vandring, traillöpning, backintervaller, en picknick, utförsåkning, längd- och turskidåkning. Mest folk är det här om vårvintern; då skiner solen och skaren ligger hård. De inbitna längdskidåkarnas allra bästa favorittid på året – sommarälskarna har vid denna tidpunkt redan ställt in skidorna i förrådet. Och det är ju synd för det är en strålande fin årstid. Den femte på året!

Jag har en egen liten topp i Ullådalen: sarasfrukosttopp – ett säkert kort de gånger då fantasin tryter och man liksom inte orkar tänka ut något nytt. Som idag.

Så jag tog mina längdstavar, snörade på mig trailskorna och satte av mot ett backpass med målsättningen att bli trött. Det spelar ingen roll med vilken hastighet man tar sig framåt – det är helt beroende på underlag och lutning och 85% av maxpuls är 85% av maxpuls oavsett tempo.

Det blåste snudd på stormvindar ovan trädgränsen och det hade varit skönt med skydd mot öronen; men jag tog vändan runt om toppen och kom fram vid Rödkullens bergstation. Sedan sprang jag transportsträckan ner från Rödkullen till Ullådalen och var färdig med mitt pass. Bra söndagsträning: kort men intensivt.

Åre Ullådalen #sarasfrukosttopp IMG_0883 Åre Ullådalen #sarasfrukosttopp IMG_0891 Åre Ullådalen #sarasfrukosttopp IMG_0887

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Kevin Triguero
Mode
Linn Eklund
Home
Sanna Fischer
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson