Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Stark av yoga

Jag yogar i omgångar. Ibland på yogastudio, även om det blivit mer och mer sällan de senaste åren. Istället vill jag plocka de övningar och de positioner som jag behöver för att bli stark. För att bygga en kropp som håller.

Man brukar säga att det är så enkelt att springa. Men visst är det långt mycket enklare med yoga. Som att gå ut på en gräsmatta och bara börja. Eller rulla ut en yogamatta och ställa fötterna på den. Men allt det där stämmer ju bara om man också gör det. Som jag gjorde igår.

Jag rullade ut yogamattan på min balkong under en sensommarhimmel som nu och då fylldes med skärmflygare som tidigare tagit steget ut från Åreskutan och senare landar på Draklanda alldeles utanför huset där jag bor.

Kroppen är stel till en början. Omedgörlig. Inte så klassiskt yogisk. Men i takt med flödet så värms millimeter för millimeter upp och jag kan sjunka in i positionerna och det som kämpar emot till en början lirkas upp och blir mjukt.

Mitt eget flöde är inte komplicerat men innehåller alltid hundens position. Hunden som jag tyckte var en outhärdlig position första gången jag yogade men som jag kan förstå är en viloposition idag och som jag framförallt märker gör min rygg gott. Jag gör också några positioner för mina stela höfter – som jag ofta kombinerar med hunden. På så sätt bygger jag upp det flöde jag behöver för att bygga en kropp som pallar trycket för allt annat jag gör.

Ibland kan jag längta efter en lärarledd klass och då går jag antingen till Therese på Yoga stories eller så skulle jag kunna prenumerera på en tjänst typ Yogobe. Framförallt är det en bra inspirationskälla till sina egna yogasekvenser. Men fundera ett varv på varför du väljer de övningar du gör; för att du är bra på dem eller för att du behöver dem. Vilket i och för sig kan vara både och.

Daily sports snake tights traningsgladje.se Daily sports snake tights traningsgladje.se Daily sports snake tights traningsgladje.se Daily sports snake tights traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jeg også gjør yoga i omganger. I flere år trente jeg jevnlig med instruktør, men så ble jeg lei. Nå gjør jeg mest det jeg kjenner for og det er så godt! Jeg liker veldig godt Yoga With Adrienne, synes hun er så avslappende, ”uperfekt” og god. Bruker hennes filmer innimellom for inspirasjon, kanskje særlig til å leke meg med yogaen 🙂

  Lone 2016-07-27 19:46:50
  Svara
 • Jaaa, men exakt! Tänker (i början av) varje yogapass: Hur kan ni tycka att man ska/kan VILA i hunden???
  Men efter typ halva klassen, börjar jag förstår hur man gör…. Varje gång. Haha!

  Rund är också en form! 2016-07-26 18:28:08 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk