Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

#sarasfrukosttopp

Det finns stigar och ställen häromkring som har riktiga namn; som Solstigen som går i skogen nedanför Totthummeln och Platåleden som förutom sitt vardagsnamn har en mer officiell siffra bland vandringslederna. Men så finns det de med inofficiella namn; som Jörgens som är populär för mountainbike (och skitfin att springa).

Jag tänkte att ett sådant ställe också är #sarasfrukosttopp. Just nu har den taggen bara 1 bild på Instagram – men jag räknar med att det blir fler. Kanske för att du också hittar dit och taggar en bild därifrån! Just vyn på min Instabild är på baksidan av toppen – vid minitjärnen strax nedanför.

#Sarasfrukosttopp är ett perfekt ställe om man inte har så mycket tid eller bara vill ut på en snabb sväng. Namnet tyder på det – att det är en morgontur man kan göra före frukost och jobb (eller före frukost och alla andra vaknat – de flesta som besöker Åre är ju trots allt här på semester).

Det är en liten minitopp du ser om du vandrar uppför skidbackarna i Ullådalen. Det finns en stig på båda sidorna om liften (även i liftgatan) och när du passerat trädgränsen och fortsätter rätt upp under liften så kommer du se toppen på din högra sida. Här är den perfekta picknickplatsen, pausstället och utsiktstoppen. Det är här du öppnar din termos, rullar ut din yogamatta eller sätter dig ner för att fundera på antingen livet eller ingenting. Du har utsikt åt alla håll; mot Åreskutans branta väggar, mot de små tjärnarna vid Rödkulleliftens bergstation, ner mot Åresjön och ut över oändligheten och bort Stendalen och alla de fjäll som ligger ditåt.

Det finns flera sätt att ta sig hit på. Kommer du på grusvägen som går från VM8:an berg så är toppen inte lika tydlig, men du kommer på den om du tar dig uppåt efter Rödkulleliften. Du kan också ta stigen nerifrån Stendalen om du vill förlänga din tur och göra en liten loop från mitten av Ullådalsbacken och gå in vänster på en led (det som är en del av Jörgens, fast åt andra hållet).

Här är min mest minnesvärda morgon från #sarasfrukosttopp!

Och – en av mina allra härligaste bilder är från samma topp!

Ullåtalen #sarasfrukosttopp

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag har en vän som bor i Åre just nu, hon och ett gäng brukar ta sig upp till Totthummeln med kaffetermos om morgnarna. Fastän jag inte är det minsta morgonmänniska är jag sugen på att sätta mig på tåget till Åre NU för att hänga på henne eller dig eller båda två till en frukosttopp. Kanske ska hitta en Småländsk topp under semestern 😀
  Tack för att du ständigt inspirerar på så många vis, grymma kvinna!

  Elna 2016-07-04 22:46:46 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara
 • Åh! Vi läste din 52-saker-lista i helgen och hittade massor med saker vi vill göra när vi åker upp. Nu fylldes den på ännu mer. Frågan är ju hur mycket man hinner med på 5 nätter 🙂 Jörgens – hur hittar man den? Klickade på länken men fick inte helt klart för mig. Tar man liften upp med cykeln om man vill cykla mtb? Tänker att alla som läser din blogg måste bli hur sugna som helst på fjällsemester, kan knappt vänta till vi kommer iväg!!

  Eva 2016-07-04 09:09:16
  Svara
  • Svar på Evas kommentar.

   Ja alltså, det är ju lite svårt med Jörgens eftersom ingen skyltar den. Men; vanligtvis tar jag VM8:an upp och fortsätter grusvägen till Rödkulleliften och sedan kommer jag på stigen som jag bara fortsätter och som i stort sett bara går nedför och rundar Stendalen, fortsätter genom Ullådalsliften (på mitten) och sedan rinner ner mot Åre by. I sommar går inte VM8:an, men däremot kan ni antingen njuta av uppförscykling från Åre by, eller ta någon av de andra liftarna. Så länge ni har toppen av Rödkulleliften som riktmärke så kommer ni komma rätt på Jörgens sen. Förstår din utmaning med att maxa era 5 dagar… 🙂

   Sara Rönne 2016-07-04 11:58:45
   Svara
 • Vilken härlig bild – man blir glad av den!

  Anna 2016-07-04 07:39:58
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger