När jag besöker folks hem så märker jag att vackra kokböcker i livsstilsformat är det jag fastnar vid. Inte de där tjocka tegelstenarna, utan istället de roligt otaliga böcker som är vackert inbundna och där papper och textur är noga utvalt. Leila Lindholms bok The fresh foodie är den ultimata livsstilskokboken – men jag gillar också Tinas sommar även om omslag och papper står sig bleka mot Leilas paradnummer.

Ikväll snodde jag ihop en middag inspirerad av mitt bläddrande. Det blev en vattenmelonsallad gjord på vattenmelon, fetaost, röd lök och gurka. Enkelt och gott och passar till mycket – inte minst som grilltillbehör.

Till det serverade jag inbakad sparris. Också det väldigt enkelt och lite annorlunda. Det som behövs är filodeg, sparris och lite pressad citron. Rulla in de citrondränkta sparrisarna i filodeg (lite smör blir en härlig smakförstärkare!) pensla med lite smör och strössla med havssalt. Skjutsa in i ugnen i cirka 7-10 minuter.

Före middagen hade jag tänkt ta säsongens första dopp men ett åskoväder drog förbi så det blev inget med det. Snopet!

Om du vill ha ytterligare ett middagstips som är härligt sommarfräsch så är denna fish taco med mangosalsa en storfavorit hos mig och alla som jag bjudit den på. Eller dessa spring rolls med mango. Yum!

sallad vattenmelon och fetaost IMG_9294 sallad vattenmelon och fetaost IMG_9254

0