Årets sommarvärdar i P1 har precis gjorts offentliga. Sommar i P1 har varit ett av mina favoritprogram och är en riktig sommargrej men jag måste säga att poddarnas frammarsch har gjort att glansen över sommarpratarna falnat lite. Det är inte lika speciellt längre – det finns så många fler livsöden och åsikter att lyssna på och har genom poddarna blivit tillgängliga på ett helt annat sätt. Dessutom pratar många sommarvärdar själva i podformat.

Ofta är poddarna lite ärligare och mindre polerade – men sommarpraten vinner när de är uttänkta och gjorda med finess. Ibland hittar jag sommarprat som överraskar mig. Allra bäst gillar jag när sommarvärdarna tänkt till och verkligen vill förmedla ett budskap. De tråkigaste berättarna radar upp sitt liv i en kronologisk ordning utan finess.

Varje år med Sommar i P1 har sin profil tycker jag. I år saknar jag entreprenörerna (rent generellt fanns nästan bara män med från näringslivet och affärssidan). Vad saknar du?

Bland sommarvärdarna jag ser fram emot är:

Johan Olsson 27 juni

Gunhild Stordalen 28 juni

Danica Kragic Jensfelt (professor datalogi) 30 juni

Bianca och Tiffany Kronlöf 5 juli

Marit Paulsen 17 juli

Emilia Lind (lyssnarnas sommarvärd) 20 juli

Edward Blom 21 juli

Carola Häggkvist 23 juli

Johan Holmsäter (grundare av Friskis & Svettis) 25 juli

Carolina Klüft 5 augusti

Alexander Bard (som har pratat några gånger förut) 8 augusti

Karin Bojs (vetenskapsjournalist) 19 augusti

Vilka sommarvärdar ser du fram emot – och varför?

sommar-halsingland-hazel-img_7730_18795523680_o

Hazel får symbolisera Sommar i P1 – jag lyssnar ofta på sommarprat när jag är ute med henne!

0