Häromdagen hälsade jag på Katta under en fullpackad eftermiddag med tillhörande sommarnatt. Det är långt från alla mina vänner som jag varit hemma hos, och det kan ju låta knasigt men jag umgås med vänner på så väldigt många andra sätt – att vi liksom sällan ses hemma.

Kanske är det en storstadsgrej att ett café eller en restaurang blir ens tillfälliga gemensamma yta under några timmar – men kanske handlar det också om att det jag och mina vänner gillar att göra inte får plats inom rummens fyra väggar?

Hur som helst; det var första gången jag var hemma hos Katta oavsett vilken stad vi pratar om. För några år sedan flyttade hon till Norrköping i en drömmig lägenhet med evighetshögt i tak och gigantiska fönster man ser på Pinterest. Hon har dessutom haft den goda smaken att måla rummen i grå och dovt gröna toner vilket gav ett skönt lugn till de enorma ljusinsläppen.

Norrköping IMG_9822 Norrköping IMG_9817

Vi tog en promenad bland hennes favoritplatser i Norrköping; de bästa ställena i Folkparken och sedan de grönskande vägarna längs Strömmen.

Norrköping IMG_9849

Himmelstalundsfältet bredde ut sig som den största gröna filten du kan tänka dig och trädgårdskaféet vid Strömmen läskade fint med en Fanta lemon.

Norrköping 0F9A1464

Sedan gick vi in mot industrikvarteren som rustats upp och var sådär modernt coola – och som inbjuder till plåtning mot snygga backdrops.

NorrköpingNorrköpingNorrköping IMG_9940

På kvällen åt jag cirka världens godaste tonfisk på Stadsvakten i Norrköping. Ja det var så gott så jag vet inte vad! Och efter det åkte vi ut från stan och in i natten… det var då jag insåg att jag nog behöver köpa en Canon 5D systemkamera. Det finns med andra ord en finfin Canon 7D (enbart själva huset alltså) om du är spekulant?

Morgonen därefter gjorde Katta mandelpannkakor som vi åt med grädde och jordgubbar; innan hon skulle vidare med tåg för jobb i Stockholm och jag skulle vidare med jobb och sambo på mitt håll.

Norrköping IMG_0146

0