Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skillnaden som gör skillnaden

Rubriken är ett känt begrepp från Kjell Enhager, känd som mental tränare och föreläsare. Han har sommarpratat i P1 och han har kört lite olika varianter av podcasts. Min sambo har gått utbildning i coachning hos honom och jag tror att vi alla skulle behöva investera i oss själva för att förstå vad som driver oss och vad som styr vårt beteende.

Jag lyssnade på Johan Olsson som var värd för Sommar i P1 häromdagen. Det var fenomenalt bra ord för ord men också budskapet han levererade genom raderna. Mycket handlade om att kanalisera sina krafter; att bli bra på att vara bra. Att låta det ske och att våga vinna. Fysiskt kapacitet är en del i framgången – vad vi levererar åt oss själva mentalt är en annan del.

När ägnade du dig åt mental träning sist?

Kanske gör du det lite hela tiden; antingen medvetet eller undermedvetet. Good for you, för att låna ett engelskt citat jag inte hittar någon bra svensk andemening till. Mental träning är inte bara för OS-mästare – det är till för oss alla.

Jag brukar säga att mental träning är vad som gör att jag har kunnat göra det jag har gjort; sprungit ultralångt, cyklat spinning i ett dygn och allt det där. Skulle man räkna på det så är den mentala förberedelserna minst halva framgången. Och som Johan berättar så är hans mentala styrka det som tagit honom först över mållinjen – tillsammans med fysiska förberedelser såklart. Men mental träning handlar också om att leverera på träning när det långsiktiga målet är  flera månader bort.

Charlotte Kalla är en av de grymmaste personer som finns och jag pratade med henne för några veckor sedan i samband med ett jobb jag höll på med. I vårt samtal märktes så tydligt hur den mentala aspekten är med henne varje dag. Som elitatlet handlar det inte om att prestera enbart på tävling; det handlar om att prestera varje dag på träning – kopplat till det mål och det syfte som varje träningspass avser.

Tänk om vi skulle tänka lite mer så i det vi presterar i varje dag. Vad mycket vi skulle vinna. Och oavsett om vi kanske inte vill till någon särskild position i samhället så skulle det ge oss det vi alla saknar mest av allt: tid.

Sara Träningsglädje IMG_6751 Sara träningsglädje IMG_6752

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger