Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Norrvikens trädgårdar – Båstads bästa

Idag har jag varit i mitt absoluta esse – den här dagen är ett typexempel på hur jag vill leva mitt liv. Huvudpunkten var lunchen under trädkronorna på Norrvikens trädgårdar i Båstad – men den viktiga detaljen var att på vägen hem till Halmstad stannade vi till vid Hökafältet i Mellbystrand och tog en en löprunda. Det är just detta som är grejen: att göra både och. Inte antingen eller!

Jag älskar att dricka champagne och springa långpass. Utemiddagar på bra ställen och en chiafrukost. En kardemummabulle från Feldts i Halmstad eller Fabrique i Stockholm – och intervaller lite när som helst. Calvin Klein och Craft. Inte antingen eller. Allra helst både och.

Norrvikens trädgårdar är en pärla vi upptäckte förra sommaren under tennisveckan i Båstad och min sambo föreslog en repris idag efter att vi spenderat morgonen och förmiddagen bakom varsin jobbskärm. Det var lika varmt idag som förra gången, men diset låg rätt så tjockt på himlen och det känns som att åskan är på väg.

Det är lätt att hitta till Norrvikens trädgårdar; kör förbi Båstad och följ skylten i rondellen. Entren är pampig och den krattade grusvägen fram till huvudbyggnaden tar aldrig slut. Överallt är det överväldigande grönt och alla linjer är spikraka.

Norrvikens trädgårdar Båstad Norrvikens trädgårdar Båstad Norrvikens trädgårdar Båstad

Maten är vällagad och det är mysigt att sitta ute på terassen vid sidan om huset. Skulle det regna finns det gott om plats inomhus. Det är vackert och lyxigt och ljust! Jag åt kyckling som var snuddande lik en caesarsallad – och så delade vi på en flaska äppelmust från trakten.

Norrvikens trädgårdar Båstad Norrvikens trädgårdar Båstad Norrvikens trädgårdar Båstad

Efteråt svängde vi inom Båstad och tog en mjukglass. Här är det fortfarande lugnt och gemytligt – långt från tennisveckans vimmel med folk!

Båstad IMG_0490

I Mellbystrand ligger Hökafältet där jag sprungit i strandskogen cirka hur många gånger som helst. Men det var nog ett år sedan jag var här sist och jag blev alldeles överraskad när vi kom dit – de har ju byggt om! Eller framförallt byggt ut! Nu finns här ett större utegym, större parkering och toaletter! Längden på slingorna är dock desamma även om jag tycker att de anlagt lite väl mycket grusväg på slingan om sex kilometer (röda markeringar) – det blev väldigt tråkigt i slutet. Synd på så fin skogsmiljö som det var här innan!

Hökafältet löpning Mellbystrand

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger