Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Midsommarvecka

Den här veckan har det gått lika lång tid sedan jul som det är kvar till det är jul. Är det inte knäppt! Lev dina dagar – de går så snabbt! Jag kommer att vara lite överallt i Sverige – följ med på bloggen den här veckan, det kommer bli hejdundrande.

Midsommar är en av de högtider jag gillar minst. Det passar mig inte riktigt, det här med midsommar. Jag firar sällan midsommar på traditionellt vis och har heller ingen plan på att göra det i år. Det är som att vi inte riktigt hittar varandras famntag, jag och självaste midsommarafton.

Vad har du för relation till midsommar? Och om du har någon tradition; vad består den av? 

midsommar blommor IMG_9722 sommar midsommar blommor IMG_9716 midsommar blommor IMG_9723

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • wonderful colors 🙂 love it!

  alissa 2016-06-21 21:17:26 http://wearingcasual.com/
  Svara
 • Jag älskade midsommar när jag var yngre. Massor med dans, blommor och glada miner. Ofta trevlig middag på kvällen med gott grillat. Men har tappat lite tradition på senaste åren. Försöker återuppliva det och nu har till och med dottern lärt sig att på midsommar går man och dansar med mamma! Lite sill och jordgubbar och prinskorv blir det nog också.

  Malin 2016-06-21 13:50:41 http://Litelangre.se
  Svara
 • Jag måste bara säga att jag tycker att du ha en härlig inställning till träning och hälsa. En sund relation till hälsa som jag, som idag lider av anorexia, strävar efter att få tillbaka. Träningsglädje TALKS har blivit en stor glädje i min för tillfället tuffa tillvaro och jag blir så motiverad av dina sunda reflektioner. Du inspirerar med din blogg mycket och jag har nyligen skapat en blogg www.halsogrubblaren.blogg.se där jag reflekterar kring mental hälsa, orimliga krav och ideal osv. Där vill jag ge ett bredare perspektiv på hälsa. Tack för inspirationen.

  Isabelle 2016-06-21 11:03:41 http://www.halsogrubblaren.blogg.se
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   tack isabelle – och jag hoppas att du kommer må bättre. jag har tyvärr ingen erfarenhet av anorexia, men jag hoppas att du känner att du får den hjälp du behöver!! många kramar!

   Sara Rönne 2016-06-21 21:35:13
   Svara
 • En ny-(lite-gammal) tradition är att vi åker upp till Värmland över midsommar.
  Sambons föräldrar har haft stuga där i flera år, men har nu flyttat upp permanent, efter pensionen. Så nu ”måste” vi upp varje midsommar. Himla synd… *ironisk* 😉

  Rund är också en form! 2016-06-21 08:08:50 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Jag och midsommar har heller inte funnit varandra. Än?! Eller kanske för alltid. Varken min eller makens familj har några traditioner av midsommarfirande så jag vet inte riktigt hur man gör när man firar denna högtid. Vi har gjort några taffliga försök att fira men gett upp nu (tror jag?). Jag är mycket bättre på jul-, nyårs- och påskfirande :). De senaste åren har vi rest till någon storstad över midsommarhelgen. I år blir det en fjällresa.

  Madelene 2016-06-20 22:38:35 http://qvinnasite.wordpress.com
  Svara
 • Jag gillar det inte heller. Älskar jul men är mindre förtjust i nyår (Så många förväntningar) och midsommar (det ska vara så idylliskt och så krävs det fint väder, och så blir det sällan så). Det blir ingen traditionell midsommar för oss i år men tror kanske att vi ska cykla runt Ven 🙂

  Alexandra 2016-06-20 22:03:31 http://alexandrabylund.com
  Svara
 • På midsommar har jag inga speciella planer, ska nog ut och cykla en lång tur i regnet runt Örebro eller något. Det får räcka som firande 🙂 Hoppas du får en mysig helg sen iaf, vare sig du firar eller ej

  Clara 2016-06-20 21:01:34 http://claratoll.se
  Svara
 • Älskar midsommarafton med dans runt midsommarstång, folkdans med dragspel och violin, barn med midsommarkrans i hår. Glädje och midsommarblomster. En av årets absoluta höjdpunkter med tillhörande traditionsenlig mat. Glad midsommar till dig Sara!

  Lisa 2016-06-20 18:41:14
  Svara
 • Åh, jag tycker så mycket om midsommar! Och skulle ju tro att en natur- och friluftsperson som du också gör det – kanske för att jag förknippar midsommar mest med just sommar, blommor och natur, ljus, ledighet, snarare än någon särskild tradition numera. Att vara i stan är dock uteslutet! Som liten var det vår stuga, dans runt stången hemma hos de bofasta, picknick, pinsamma leker, mat och sedan dans på den lövade logen som gällde. Traditionellt så att det förslår.
  I år blir det med familjen hos svärfar, också vid en lantställe, utsikt mot en sjö, god mat och jordgubbstårta. Berätta gärna vad du inte gillar med midsommar! Själv skippnar jag snapsen, blä 🙂

  A mamman 2016-06-20 15:45:13 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • I oppveksten var St. Hans feiringen veldig koselig. Da møttes hele bygda på et fast sted, hadde stort bål, grillet og var sammen. Nå som voksen er det bare sjeldnere og sjeldnere jeg feirer St. Hans, det blir mest en vanlig dag.

  L 2016-06-20 14:02:07
  Svara
 • Visst är det galet att det redan är midsommar? Jag som nyss tyckte det var mars och jag var i Sälen.. 🙂
  Åh, midsommar är den tradition jag gillar bäst (nyår gillar jag minst)! Vi brukar träffas ett gäng vid lunchtid för kransbindning och sillalunch. Därefter brukar vi köra brännboll/kubb/annan aktivitet och på kvällen brukar vi grilla. Och ikväll ska jag försöka ruska bort min förkylning och ge mig ut på en sommarsolståndsrunda!

  Jessan 2016-06-20 11:54:24 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jessans kommentar.

   härligt firande – jag brukar ha svårt med brännbollslag, brukar liksom inte få ihop mer än typ 4 vänner åt gången. haha.

   Sara Rönne 2016-06-21 21:43:45
   Svara
 • Jag gillar midsommar. Fast jag drömmer varje år om den där värmen, det blåa vattnet och utomhusfirandet. Så slutar det med att man sitter inne för att det regnar. Och går man ut fryser man ihjäl. Anyway. För en bra midsommar behöver jag bara en morgonjogg med blomma i håret och galet mycket jordgubbar och grädde. Jordgubbar på frukostgröten, jordgubbar till mellis, jordgubbssalsa till maten och jordgubbstårta på det. Sen behövs inte så mycket mer… (fast lite sol skadar inte..)

  Anna 2016-06-20 10:28:11 http://piggelina.se
  Svara
 • Jag tycker midsommar i sig känns som den mest magiska högtiden. Jag är barnsligt förtjust i det där att plocka blommor och lägga under huvudkudden (även om jag fysiskt inte gör det längre). Tänker alltid på Bullerbyn när de klättrar över hagar, åh myys! Annars fysiska traditioner brukar vara att åka hem till där jag kommer ifrån och äta lunch med familj/släkt. I år är jag redan bosatt här så nu bjuder jag hem dem och får hela nöjet att planera vilken god mat vi ska äta och laga och greja!

  Glad midsommarvecka Sara!

  Hälsningar
  Anna

  Beautiful Life 2016-06-20 09:53:48 http://beautifullife.se
  Svara
 • Uppfriskande ändå med någon som inte tycker midsommar är bäst i världen! Midsommar brukar ju som vara rätt hypad.
  Som barn/ung var midsommar rätt helig för mig, vi åkte ut till mormor och morfars sommarstuga och firade där, åt klassisk sillunch och körde femkamp och dansade runt midsommarstången. Har så sjukt fina, idylliska minnen från de midsomrarna!
  Sedan jag blev vuxen och flyttade till Göteborg och mormor och morfar dessutom sålde stugan tycker jag dock inte att midsommar är så himla helig längre… Lite som vilken annan sommardag som helst!

  Träningsblogga 2016-06-20 09:50:09 http://traningsblogga.se
  Svara
  • Svar på Träningsbloggas kommentar.

   dare to be different typ!!! och du, dina minnen LÅTER sjukt idylliska!! det är väl bara det att verkligheten är en annan liksom, nu som vuxen.

   Sara Rönne 2016-06-21 21:44:55
   Svara
 • Har aldrig haft stående midsommartradtitioner som många har – vilket ibland har känts ensamt. Men samtidigt fint, och firandet kan se så olika ut – från bygdegård och midsommarkransar, till fest med vänner, till sill och potäter i ensliga stugan. Men oavsett tycker jag att det är bland det finaste man kan fira – ljuset, sommaren, allt det liv som sprudlar i varenda buske just nu …

  Moa 2016-06-20 09:20:06
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   jag håller med dig – det är nog det där med traditionerna och det stora firandet. men ljuset kan man alltid uppleva – tur det. oavsett vilken dag dessutom.

   Sara Rönne 2016-06-21 21:45:25
   Svara
 • Finfina blommor 🙂 Jag vet inte heller vad jag har för relation med midsommaren. Känns krystat och ja, jag vet inte! Som många andra högtider måste jag säga.

  Mari 2016-06-20 09:15:53 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Älskar midsommar, har alltid gjort. Tror det är för att det är så vackert med alla blommor och att det är avslappnat. Vi firar alltid genom att grilla tillsammans med vänner på kvällen och jag har varje år en tanke om att jag ska vara vaken tills solen går upp. Har bara lyckats en gång hittills men någon gång går det. Nu när vi har barn blir det dans kring midsommarstången på dagen men det är inget måste för min del.

  Evelina 2016-06-20 07:11:07
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger