Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sommarsolståndet 2016

Om bara några ljusa nätter vänder det och vi tar sikte mot mörkare tider igen. Inte i humör – men i dagsljus. Det kommer så tidigt varje år tycker jag, men å andra sidan vänder vi mot ljusare nätter en bit före jul och då känns det ju okej igen.

Sommarsolståndet inträffar varje år runt den 20-21 juni och i år är det den 20 juni kl 22.34. Alltså redan imorgon!

Detta dygn är natten som kortast och dagen som längst – när jordaxeln lutar som mest mot solen. Norröver är det midnattssol veckorna före och efter sommarsolståndet. För tre år sedan var jag i Tromsø och sprang midnight sun marathon (jag valde halvmaraton som distans, det fanns lite olika längder att anmäla sig till). Vi startade mitt i natten och sprang i dagsljus.

Här kan du läsa min race report från Tromsø midnight sun (half) marathonl (jag minns det som väldigt jobbigt och efteråt hade jag ont i vaden – inte mitt bästa lopp alltså…).

Är du nyfiken på hur nordligaste Norge ser ut så kan jag rekommendera en resa dit. Såhär vackert var det på midsommar! Och om du är på väg till Tromsø och vill ha tips så rekommenderar jag Bryggejentene och Rå SushiHär finns fler bilder från Tromsö!

Mitt lopp i Tromsø var bara ett kugghjul i en tradition som jag haft sedan 2009: att uppleva årets kortaste natt på riktigt genom en löptur (ibland har det varit en promenad, lite beroende på var jag har varit). Förra året sprang jag till Tegeforsen i Åre; det var runt midnatt och det var såhär ljust! Jag har också sprungit på stranden i Halmstad, på en skogsväg i Hälsingland och på andra ställen. Här är hela listan!

Vill du vara med och uppleva detta sommarsolstånd? Gå med i gruppen Vägen till toppform på Facebook – så ser du eventinbjudan. Jag uppmanar alla att posta bilder från sin kvällsjogg eller midnattslöpning efter man har sprungit.

sommarsolståndet

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger