Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sommar i P1 2016 – sommarvärdarna jag ser fram emot

Årets sommarvärdar i P1 har precis gjorts offentliga. Sommar i P1 har varit ett av mina favoritprogram och är en riktig sommargrej men jag måste säga att poddarnas frammarsch har gjort att glansen över sommarpratarna falnat lite. Det är inte lika speciellt längre – det finns så många fler livsöden och åsikter att lyssna på och har genom poddarna blivit tillgängliga på ett helt annat sätt. Dessutom pratar många sommarvärdar själva i podformat.

Ofta är poddarna lite ärligare och mindre polerade – men sommarpraten vinner när de är uttänkta och gjorda med finess. Ibland hittar jag sommarprat som överraskar mig. Allra bäst gillar jag när sommarvärdarna tänkt till och verkligen vill förmedla ett budskap. De tråkigaste berättarna radar upp sitt liv i en kronologisk ordning utan finess.

Varje år med Sommar i P1 har sin profil tycker jag. I år saknar jag entreprenörerna (rent generellt fanns nästan bara män med från näringslivet och affärssidan). Vad saknar du?

Bland sommarvärdarna jag ser fram emot är:

Johan Olsson 27 juni

Gunhild Stordalen 28 juni

Danica Kragic Jensfelt (professor datalogi) 30 juni

Bianca och Tiffany Kronlöf 5 juli

Marit Paulsen 17 juli

Emilia Lind (lyssnarnas sommarvärd) 20 juli

Edward Blom 21 juli

Carola Häggkvist 23 juli

Johan Holmsäter (grundare av Friskis & Svettis) 25 juli

Carolina Klüft 5 augusti

Alexander Bard (som har pratat några gånger förut) 8 augusti

Karin Bojs (vetenskapsjournalist) 19 augusti

Vilka sommarvärdar ser du fram emot – och varför?

sommar-halsingland-hazel-img_7730_18795523680_o

Hazel får symbolisera Sommar i P1 – jag lyssnar ofta på sommarprat när jag är ute med henne!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Såhär långt tycker jag sommarpratarna har hållit väldigt hög kvalité! Bianca och Tiffany Kronlöf tyckte jag väl var sådär, väntat bra var Edward Blom och till de positiva överraskningarna hör enligt mig Emilia Lind, Tom Malmquist och Emil Jensen.

  Anna 2016-07-22 21:10:17 http://wienerzucker.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   jag har inte lyssnat på tom och emil, men har hört de andra du nämnde. tycker överlag att alla har varit sådär såhär i efterhand.

   Sara Rönne 2016-07-23 17:36:44
   Svara
 • De som jag ingenting vet om brukar vara kul att lyssna på. Är tyvärr ganska dålig på att lyssna, eller jag varit tidigare i alla fall. Nu konsumerar jag poddar nästan dagligen. Ser inte fram emot någon speciell men är nyfiken på vad du hade sommarpratat om ifall du skulle få äran. 🙂

  Cathrin 2016-06-10 21:27:49 http://Simplycathis.se
  Svara
  • Svar på Cathrins kommentar.

   ja, jag är också nyfiken på vad jag själv skulle pratat om. vad hade du pratat om? kanske skulle vi alla må bra av att göra ett sommarprat – av olika skäl!

   Sara Rönne 2016-06-10 22:02:05
   Svara
 • Tom Malmqvist, förstås. Som skrev 2015 års bästa roman!

  EmmaS 2016-06-09 22:37:49
  Svara
 • Åh, jag ska lyssna på the Mauler!! Han är riktigt cool tycker jag 🙂 Och Källström, kul med en som jag sett upp till under fotbollstiden :). Och killarna bakom IJustWantToBeCool, det kommer bli häfigt och viktigt att lyssna på. Och många fler tror jag det blir 🙂

  Clara 2016-06-09 21:53:20 http://claratoll.se
  Svara
 • Jag har kört fast i podd också… känns monotont på något sätt. Eller så hittar jag inte rätt kategori för mig att lyssna på. Idag började jag på ”allt du vill veta” men somnade, haha story of my life men får ta tag i den sen. För nördiga poddar känns som det kan vara något för mig!

  Anna 2016-06-09 21:26:35 http://www.annamjansson.se
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   pod är ju det bästa!! jag lyssnar ikapp freakonomics nu. har en del timmar att ta igen om man säger så… 😀

   Sara Rönne 2016-06-10 09:21:56
   Svara
 • Visst är det sommar när sommarpratarna börjar!!
  Detta året vill jag gärna lyssna på Gloria Ray Karlmark – en av de nio afroamerikaner som lyckades gå på en helvit skola 1957.
  Sara Mohammad – grundare av och ordförande i föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime.
  Anders Kompass – pratar om arbetet för mänskliga rättigheter.
  Och Halmstad killen Janne Andersson – ny förbundskapten.
  Det finns så många fler som är eller kan bli intressanta och det är bra att man kan lyssna i efterhand.

  Cecilia 2016-06-09 16:09:05 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger