Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Yogamorgon med bakad rabarber

Jag tror på rörelse varje dag. Jonas Colting brukar skratta åt vilodagar och säga att varje dag är en träningsdag. Jag håller därmed lite oväntat med, men jag tror att allas vår begreppsbild av ”träning”, ”motion” och ”rörelse” rör till det lite för oss.

Vi behöver inte prestera i vår träning varje dag, inte heller springa intervaller eller ligga på rött bland pulsslagen. Men oavsett så mår vi bra av att ta hand om vår fysiska kropp – och vårt inre välmående – varje dag.

Jag sprang igår och valde att börja denna dag med yoga nere vid älven. Jag valde ut sju positioner och blandade det obekväma med det välgörande och kände hur kroppen mjuknade med hjärtslagen. Det var varken krångligt eller jobbigt – ändå är som vanligt tröskeln mycket högre än att ge mig ut och springa en timma.

Om du läst min blogg ett tag så har du märkt hur jag helst vill börja min dag med en medveten morgon, oavsett vad jag väljer att göra. Såhär skrev jag senast om det en dag i mars – och kolla vad jag gjorde då! Samma marker, samma skog, samma yogamatta – men en helt annan årstid och dag.

När jag kom hem igen så bakade jag rabarber i ugnen och åt tillsammans med grekisk yoghurt och massvis med blåbär och en äggmacka. En väl vald morgon!

yoga hälsingland IMG_9198 bakad rabarber IMG_9245

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Sådana där morgnar är ju helt ljuvliga! Jag har bestämt mig för att ofta ta ut yogamattan ut på morgnarna i sommar. Din yoga vid älven såg ju helt magisk ut!

  Karin Fitness och Hälsa 2016-06-08 07:15:26 http://fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Åh, bakad rabarber! Det är ju det jag ska göra. Tack!

  Nellie 2016-06-07 23:43:40 http://Www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Håller helt med. Jag mår klart bättre om jag rör på mig varje dag – och blev väldigt glad när jag fick det rådet från läkare häromåret. Jag har så himla lågt blodtryck att jag lätt svimmar – och då ska man röra på sig minst 30 minuter varje dag. Aldrig sitta stilla en hel dag, sa läkarna åt mig. Det slår jag i huvudet på alla som klagar (och det är det många som gör!) på att jag inte tar vilodagar.

  EmmaS 2016-06-07 17:26:33
  Svara
 • Men ååhh!! Visa inte mig blåbär nu :/
  Om det är något jag kommer att sakna nu när jag flyttat så är det blåbär, hjortron och rallarros. Inge mer blåbärssylt eller hjortronsylt eller rallarros marmelad. Sad day 🙁 Oh well får helt enkelt hitta på nya saker att göra. Men då man bott utanför Sverige så har det alltid varit så tröstande att kunna laga typiskt svenska bär recept.

  Ann 2016-06-07 16:20:51 http://ann-olsson.squarespace.com/blog
  Svara
 • Klokt och inspirerande!

  Karin härjegård 2016-06-07 13:18:07 http://Karinharjegardsblogg.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje