Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vattenmelonsallad med inbakad sparris

När jag besöker folks hem så märker jag att vackra kokböcker i livsstilsformat är det jag fastnar vid. Inte de där tjocka tegelstenarna, utan istället de roligt otaliga böcker som är vackert inbundna och där papper och textur är noga utvalt. Leila Lindholms bok The fresh foodie är den ultimata livsstilskokboken – men jag gillar också Tinas sommar även om omslag och papper står sig bleka mot Leilas paradnummer.

Ikväll snodde jag ihop en middag inspirerad av mitt bläddrande. Det blev en vattenmelonsallad gjord på vattenmelon, fetaost, röd lök och gurka. Enkelt och gott och passar till mycket – inte minst som grilltillbehör.

Till det serverade jag inbakad sparris. Också det väldigt enkelt och lite annorlunda. Det som behövs är filodeg, sparris och lite pressad citron. Rulla in de citrondränkta sparrisarna i filodeg (lite smör blir en härlig smakförstärkare!) pensla med lite smör och strössla med havssalt. Skjutsa in i ugnen i cirka 7-10 minuter.

Före middagen hade jag tänkt ta säsongens första dopp men ett åskoväder drog förbi så det blev inget med det. Snopet!

Om du vill ha ytterligare ett middagstips som är härligt sommarfräsch så är denna fish taco med mangosalsa en storfavorit hos mig och alla som jag bjudit den på. Eller dessa spring rolls med mango. Yum!

sallad vattenmelon och fetaost IMG_9294 sallad vattenmelon och fetaost IMG_9254

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger