Det känns som att alla som inte tvingats vara inne har varit ute idag. Jag såg en del på Snapchat från Stockholm och jag har inte längtat dit – ändå är det där jag är just nu. Jag delar inte samma ljuva känsla som många andra som samlas i parker och på klipphällar och på uteserveringar och hänger med vänner. Det är ju just den här tiden som jag trivs som minst i Stockholm…

Men – jag gillar Stockholm ändå även om det inte låter så. Jag gillar bara lite andra saker med Stockholm.

I vanlig ordning har jag lyssnat en hel del på podcasts de senaste dagarna och en pod jag nyss lyssnade några avsnitt på handlade om att ”redefine success”. Det var alltså poddens röda tråd att prata om framgång och där var nog ett hundratal avsnitt. Helt briljant podcastidé tycker jag som både tydlig och som gör begreppet framgång bredare. För vad är framgång – eller success – egentligen? Vad är framgång för dig?

Om det är en sak jag vill säga till alla bloggare där ute som vill nå framgång med sin blogg så är det att ställa dig själv vad du har för mål – och om det är rätt mål.

Ett vanligt mål bland bloggare är att bli störst i sin nisch eller att ha ett visst antal läsare. Jag tänkte också så ett tag. Sedan kom jag på en bättre målsättning: och det var att tjäna pengar på mitt digitala varumärke och då blev det tydligare vad jag behövde göra. Dessutom blev allting roligare eftersom jag inte behövde jämföra mig med alla andra och hetsa kring antalet läsare. Jag kunde se på min statistik med andra ögon och fatta andra beslut. Jag blev affärssmart.

Men det behöver inte bara handla om bloggare – det kan ju också handla om livet. Om du vill något med ditt liv så ställ dig själv frågan vad du har för mål med ditt liv – och om det är rätt mål.

Sara IMG_6237

 

0