Mellan Nice och Monaco ligger byn Eze och hit åkte vi häromdagen. Vi promenerade upp till toppen av ett berg 429 meter över havet och till slottshotellet Chateau De La Chevre D’Or som är ett av Rivierans finaste hotell – och som ligger i en medeltidsruin. Det är ett helt galet ställe!

Eze är som uppbyggt i flera platåer och i medeltidsgränderna trängdes några små butiker och lite olika restauranger. Egentligen bor här bara ett tjugotal personer så de flesta människorna du ser här är gäster och besökare. Här har man sagolik utsikt över den franska rivieran från en av de allra vackraste byarna i området enligt många.

Jag fick en läsarkommentar i inlägget från Haut de Cagnes om att också Eze var något utöver det vanliga – och det stämmer verkligen!

Det var smalt och vindlande och helt fenomenalt häftigt. Men – ingenting slog ändå upplevelsen av den totalt galna trädgården som balanserade på bergsväggen med utsikt över havet och horisonten. I olika etage och små rum gömde sig alla slags blomster och snudd på verklighetstrogna statyer av elefanter och giraffer och hästar, sköldpaddor och andra ståtliga djur. Knasiga fontäner trängdes med andra detaljer som gjorde allting så knäppt och tokigt men fullkomligt fantastiskt.

Ju mer man vandrade i kringelikrokarna desto mer upptäckte man. Ett trädgårdscafé med galen utsikt över havet! En pool där vattnet föll ur en staty! En entré omgiven av ett citronträd!

Vi åkte mot Eze på eftermiddagen och då låg bergsvägen inbäddad i tjocka moln. Framåt kvällen klarnade det upp vilket gav oss dramatiska vyer över havet med enstaka moln som steg upp från dalgångarna där nere.

På kvällen åt vi middag på en av restaurangerna på Chateau De La Chevre D’Or. De har dels en tvåstjärning Michelinrestaurang men även en mer casual restaurang som heter Eden som bjuder på spektakulära vyer över havet och vackra halvön Cap Ferrat. Jag valde en tryffelrisotto till förrätt och magisk hummerpasta till efterrätt. Sedan orkade jag inte äta något mer men njöt av mörkret som lade sig över berg och dal och tänkte att hit måste man ju bara åka igen!

Då vill jag promenera ner till stranden som kantas av pinjeträd och vandra några av lederna som går både vidare upp mot bergen och ner till kusten.

Chateau De La Chevre D'Or Sara 4E9A5052 Chateau De La Chevre D'Or Sara 4E9A5050 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6863 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6801 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6793 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6845 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6829 Chateau De La Chevre D'Or jardin IMG_6815 Chateau De La Chevre D'Or IMG_6873 Chateau De La Chevre D'Or IMG_6858 Chateau De La Chevre D'Or Eden restaurant IMG_6890 Chateau De La Chevre D'Or Eden restaurant IMG_6888 Chateau De La Chevre D'Or Eden restaurant IMG_6877 Eze IMG_6789 Chateau De La Chevre D'Or mamma IMG_6836 Chateau De La Chevre D'Or jardin Sara IMG_6821

0