Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Det är kontrasterna som gör livet (eller den om träningsångest)

Jag tycker om kontraster. De göder min levnadsglädje. Jag minns så väl när jag reste runt i Thailand i sex veckor för jättelänge sedan: ena dagen sov vi i ett plåtskjul och andra dagen på lyxresort. Eller, det där plåtskjulet sov vi bara i under en natt, men ändå – på det stora hela varierade vi mellan lyx och budget. Jag gillar det. Intrycken blir större av variationen!

På samma sätt tycker jag om en regnig dag efter solsken. Eller en tyst fjälltopp och Stureplan. Jag tycker om dagar med intensivt arbete för att sedan landa i att inte behöva göra något alls. Vilodagar efter tuffa träningspass.

Medan resten av Sverige njuter av högsommarvärme har det regnat i Åre sedan i söndags. De grå molnen har legat lågt över bergen men det har varit okej. För jag har fastnat för Game of thrones och kollat tre säsonger i sträck under kvällarna som varit. Jag är förkyld.

Som jag skrev på Instagram häromdagen: jag har inte tränat på sju dagar på grund av en förkylning jag fick med mig från Frankrike. Men det gör inget för idag är första dagen på resten av mitt liv.

Nu har det gått någon dag till, men det gör ändå ingenting. För också idag är första dagen på resten av mitt liv.

Jag har ingen jobbig känsla i kroppen när jag inte tränar. Ingen ångest. Ingen oro. Jag har inte bråttom. Inte heller tror jag att det är träningsmängden som avgör hur en person mår av sin träning. Jag är positiv till att träna mycket även om en ökad träningsmängd ställer högre krav på att du tränar rätt.

Däremot tror jag att den där känslan som kanske får liv och lever rövare i kroppen när du inte kan eller får träna är en indikator på hur hälsosam din syn på träning är.

blåhammaren löpning IMG_4353 blåhammaren

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Tänkte bara säga hur mycket jag vill ut och uppleva sista bilden här…

  Dryden 2016-05-27 10:37:16 http://www.dryden.se
  Svara
  • jag med!! stoooor längtan på sommarfjäll just nu! den är från blåhammaren!

   Sara Rönne 2016-05-27 10:42:06
   Svara
 • Hoppas du får vara sjuk i några dagar till, du har trots allt ett par säsonger till att se! Så länge du är frisk på lördag ?

  Clara 2016-05-25 23:52:56 http://Claratoll.se
  Svara
 • Sunt! Behöver påpekas mest hela tiden tror jag. Krya på dig!

  Cathrin 2016-05-25 23:05:19 http://Simplycathis.se
  Svara
  • ja förmodligen. och du, tack!

   Sara Rönne 2016-05-25 23:09:15
   Svara
 • kloka funderingar och så sant. Du har rätt! Tack.

  mari 2016-05-25 21:19:43 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Alltid så insiktsfull och nyanserad! tack för dessa ord! De gav mig verkligen perspektiv. Du är grym!

  Ida 2016-05-25 18:27:51
  Svara
  • tack Ida, ibland bara kommer det!

   Sara Rönne 2016-05-25 23:09:45
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Man
Niklas Berglind
Mode
Linn Eklund
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Home
Sanna Fischer
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson