Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

And now I’ll do what’s best for me

Förutom bloggen så är Pinterest den plattform i sociala medier som haft allra störst påverkan på mig. Det man ser ofta tar man intryck av och jag har på allra bästa sätt färgats av de där lite smått banala budskapen som det finns så många av på Pinterest. Enkla självklarheter som fastnat och som jag låtit påverka mig.

Det finns otroligt många citat som jag gillar, men när jag körde bil igår så tänkte jag alldeles särskilt på ”and now I’ll do what’s best for me” som jag har pinnat en gång men inte riktigt tänkt på så mycket. När ord sätts i rätt sammanhang så blir de meningsfulla och funkar som en guide till inre hälsa.

Att må bra – eller hälsa – är inget man får och så har man det för alltid. Det är en ständigt pågående resa, en vågskål där båda sidor hela tiden  fylls på och töms. Det är vad som gör hälsa komplext; det går inte att uppfylla vissa krav och så har man bockat av sin checklista och kan förnöjt luta sig tillbaka i livets karusell och bara åka.

För att må bra så måste du bli medveten om vad det är som får dig att må bra. På så sätt kan du se vad du allra helst ska ha mer av i ditt liv – och vad du kanske behöver mindre av. Läs det sista stycken i detta inlägg till att börja med!

I det mesta jag gör utgår jag alltid från en plan. Eller en slags karta kanske man ska säga – eller en guide. Ofta utgår jag från frågorna vad, när, var, hur, vem och varför. När man har svaret på de frågorna har man ofta en hel strategi klar för sig, och det är enkelt att fatta beslut utifrån svaren som frågorna ger. Jag använder i princip alltid denna metod i alla små och stora projekt på jobbet; från att skriva artiklar till att sätta större strategier.

När jag satt bakom ratten idag så kom jag till insikten att det gäller ju också livet!

Har du din karta klar för sig med tydliga svar på vad, när, var, hur, vem och varför så blir det så mycket enklare att fatta både små och stora beslut så att du kommer närmre att må så som du vill må. Kanske kan du plocka bort någon av frågorna – men grundstommen är ändå detsamma; svaren ger dig ett ramverk, en slags plan! Du måste veta (och komma ihåg) vad som får dig att må bra – så att du kan göra rätt grejer.

Detta handlar väldigt mycket om andemeningen av ”and now I’ll do what’s best for me” – jag tror att vi är många som behöver det. Jag tror att vi är många som är så otroligt måna om alla andra att vi glömmer bort oss själva, eller i alla fall sätter oss långt bak i prioriteringsordningen.

Nästa gång du blir tillfrågad om något eller ska bestämma någonting; fundera på om beslutet är i enlighet med svaret på frågorna. Det vill säga att ditt beslut följer din strategi för att må så som du vill må.

För mig kommer svaren hjälpa mig att säga nej till saker och ting. Jag är en person som gärna säger ja eftersom jag vill ta alla chanser och möjligheter som finns och som vill mycket rent generellt. Men alla ja riskerar att putta bort mig från att må så som jag jag vill må och från det jag egentligen behöver göra för att bli det jag vill bli.

Daily sports snake tights traningsgladje.se Daily sports snake tights traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Du har helt rätt tror jag! Hälsa är inte ett par förutbestämda värden som går att applicera på alla. Det är kanske hälsosamt att ha en stark kropp, men det är inte hälsosamt att göra saker som man mår dåligt av. Jag tror att det allra viktigaste i livet är att låta sig vägledas av sina egna drivkrafter och passioner. Alltså att fylla livet med mening. Utan det ser jag inte hur man kan vara hälsosam!

  Annie lättlagat vegokäk 2016-05-04 08:54:04 http://vegokak.se/
  Svara
 • Såå klokt skrivet! Vilken påminnelse dessutom.

  Clara Edvinsson 2016-05-04 08:25:23 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • TACK igen för ett jättebra inlägg. Det måste även jag lära mig, ta ett steg tillbaka, fundera och återkom med svaret. Vad vill jag egentligen.

  elisabeth 2016-05-03 23:39:45 http://www.ringgatan8.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje